Hvordan rengjøre Aquarium Reef

 

1.

Kjør akvariet riktig ved å bruke en proteinskimmer. Utfør kalsiumhydroksid og kaliumjodiddosering sammen med andre essensielle sporstoffer for å senke kalsiuminntaket eller i det minste opprettholde kalsiumnivåene i tanken.

Bruk kun vann fra en omvendt osmoseenhet som striper vannet av nitrat, fosfater, silikater og andre mulige alger og endrer omtrent 10 prosent av akvariet vann hver måned.

3.

Øk vannbevegelse for å holde suspenderingen suspendert slik at vannfiltrering eller vaktmesteren rydder opp. Det vil også være vanskeligere for alger å knytte seg til bergarter eller rev. Sørg for at reef-akvariet ikke har noen områder der det ikke er vannstrøm.

4.

Få noen reef tank vaktmestere til akvariet. Tankvaktmestere er forskjellige typer krepsdyr og hvirvelløse dyr som utfører ulike rengjøringsoppgaver. Noen er bare alger, mens andre spiser alger, detritus og rusk fra bunnen av tanken, og noen er sandsifters og filtermatere.

5.

Velg en rekke tank vaktmestere fra noen av de vanligste artene som eremitkrabber, reker eller ekte krabber som hjelper til med å holde akvariet og akvariet reef rent.

Introducere en eller to snegler til akvariet for å hjelpe til med å holde akvariet og revet av alger. Snegler har store appetitt, og hvis du bruker mer enn ett eller to, kan de sulte.

Hyppige eller ukentlige vannforandringer vil ikke opprettholde kalsiumnivåer i et rev akvarium. Det finnes en rekke ting du kan gjøre for å opprettholde eller til og med minimere kalsiumnivåene i tanken din. Begynn med å kutte tilbake eller gi kun den anbefalte mengden mat til fisken din.