Erstatning for pergament eller vokspapir

  Pergamentpapir er laget av silikon eller ved å løpe ark papirmasse gjennom svovelsyre til den gelatiniserer. Den har verdi for baking på grunn av sin nonstick egenskaper og varmebestandighet og for innpakning av mat fordi mat ikke absorberer noen giftstoffer fra papiret. Vokspapir er bra for innpakning av mat fordi det har nonstick egenskaper og mat absorberer ikke toksiner. Voksepapir kan ikke erstatte pergament som en nonstick-fôr for bakervarer fordi det ikke har de varmebestandige egenskapene til pergamentpapir.

Blad og husker

Naturlige og uforbehandlede blad gir en utmerket erstatning for pergament eller voks papir for baking og for innpakning. Du kan bruke blader av forskjellige planter til å steke bakervarer og å pakke mat. Blad som kan tjene som erstatning for pergament og vokspapir inkluderer bananblader, drueblad, fikenblad, kornblad, lotusblader og bambusblader. Kornskall gjør også gode erstatninger til pergamentpapir til innpakning.

Aluminiumsfolie

Aluminiumsfolie er en god erstatning for pergament eller vokspapir både for baking og for innpakning. Syr mat kan imidlertid reagere med metallet i aluminiumsfolie og få en metallisk lukt. Ved å dekke hele bakeplaten med aluminiumsfolie vil det forhindre luftcirkulasjon og ødelegge smaken av bakt mat.

Plastpakke

Selv om det ikke er en løsning for nonstick baking, gir plastfolie et godt nonstick og ikke-absorberende erstatning for pergament eller vokspapir med det formål å pakke inn mat. Mat absorberer ikke polyeteninnholdet i plastfolie.

Deig eller rispapir

Asiatisk matlaging bruker tynne ruller av deig eller rispapir som omslag til damp eller stek kjøtt og grønnsaker. Disse wraps gjør også gode substitusjoner for pergament eller vokspapir, både som nonstick bakeplater og som matpakker. Deig eller rispapir gjør spiselige bakervarer for cupcakes eller muffins.

Kampyo

Den japanske bruker kampyo eller tørket kalebasser for å pakke mat. Kampyo krever rehydrering eller soaking i vann før bruk. Kampyo presoaked i soya kjøttkraft serverer også formålet med å pakke sushi og annen mat.