Hvordan å rydde kunstverk

 

1.

Vurder hva slags kunstverk du har. Hvis det er et oljemaleri eller har en veldig høy verdi, kan du ikke prøve å rense det selv. Du vil kanskje ta den til en profesjonell kunstgjenoppranner i stedet. Hvis kunstverket har store flekker eller vannskader, kan det ikke være noen måte å gjenopprette eller rengjøre. Se etter sprekker eller flis i malingen. Igjen kan du ikke rengjøre disse områdene fordi rengjøring kan forårsake ytterligere skade. Hvis du vil gå videre og ta risikoen, er det rengjøringsmetoder du kan gjøre hjemme.

2.

Kjøp et brød. Dette kan virke dumt, men mykt, doughy brød kan være et flott verktøy å bruke når du rengjør kunstverk. Legg malingen ute på et rent ark. Bruk hansker når du håndterer kunstverket ditt. Ta senteret ut av brødet og forsiktig børst overflaten av maleriet med brødet. Brødet vil absorbere smuss og støv. Pass på å kjøre brødet over hele kunstverket. Deretter tar du en finhår børste og kjører den over overflaten av kunstverket for å kvitte seg med krummer fra brødet. Hvis du finner ut at kunstverket fremdeles er skittent, må du kanskje gå videre til sterkere rengjøringsmetoder.

3.

Bruk et kunstrensemiddel hvis ditt kunstverk er mer enn bare støvete . Husk at løsningsmidler kan skade bildene dine. Test alltid et hjørne først og bruk hansker. Påfør løsningsmidlet på en myk svamp eller bomullsklut sparsomt. Før forsiktig svampen over overflaten av kunstverket. Ikke vær skrubbe eller bruk kraft. Vær sikker på å jobbe i et godt ventilert område og kast med instrumenter på riktig måte. Hvis du er bekymret for røyk eller ytterligere skade på kunstverk, kan du prøve et mildt rengjøringsmiddel som rengjøringsmiddel.

4.

Besøk en profesjonell kunstgjenoppreder eller konservator hvis du tviler på all din evne til å rengjøre kunstverket ditt riktig. Det kan koste mer, men det vil være verdt det når du ser din nyoppussede kunstverk. Ikke ta risikoen og ødelegge et kunstverk som er et antikk eller er uerstattelig.

Et kunstverk kan være verdt mye, i pengeverdi eller i sentimental verdi. Uansett vil du ta vare på det. Hvis du har funnet et kunstverk i et garasjesalg eller skjult i bestemorens loft, er det første skrittet du må ta, å rengjøre det. Du kan gjøre dette på flere måter: Ved tørr børste, bruk et løsemiddel eller ta det til en profesjonell kunstgjenoppreder.