Nose and Sense of Smell Experiments

  Luktesansen er en viktig del av hvordan mennesker er relatert til verden. Den informerer deg om kilder til god mat og advarer deg om å holde seg borte fra dårlig mat som kan gjøre deg syk. En luktfølelse advarer deg mot brann eller lekker gass, og lar parfymer og colognes tiltrekke deg deg til andre mennesker. Luktsansen er en fremtredende kandidat for eksperimentelle studier.

Hvilken duft er sterkest?

Samle flere plastbeholdere, tilordne tallene, og fyll hver med en viss mengde vann. Legg til en gradvis større mengde kologne, parfyme eller fruktjuice. Skriv ned hvor mye av løsningen som er i hver beholder, og legg dem deretter i tilfeldig rekkefølge. Har folk lukter hver beholder og vurder hvilke prøver som har sterkest lukt.

Blindfoldede minner

Plasser en rekke forskjellige luktende stoffer, for eksempel kaffe, smuss, hvitløk, ingefær, sitron, banan og blyantspåner, i beholdere. Blindfold mennesker og få dem til å lukte hvert element og prøve å identifisere det. Be dem om å vurdere lukten som behagelig, nøytral eller sterk, og se om noen lukt gir opp minner.

Smaksatt Candies

Tilordne folk til å jobbe parvis. En person holder nesen, og den andre gir henne et stykke godteri uten å fortelle henne smaken. Personen fortsetter å holde nesen mens du gjetter hvilken smak det er. Gjenta dette med en rekke smaker, for å se hvor godt folk kan identifisere smaken av noe uten å bruke deres luktesans, som faktisk står for 90 prosent av opplevd smak.