Vil en RG6-kabel arbeide som høyttalertråd?

 

Funksjonen til RG-6-kabel

RG-6-kabelen brukes ofte i hjemmebruk programmer, for eksempel å koble til en parabolantenn eller kabel-TV-tilkobling til et fjernsyn.

RG-6-kabelen er et 75 ohm kabel. Det betyr at RG-6-kabelen er konstruert for bruk i en applikasjon hvor begge sider av den ferdige elektriske kretsen har en impedans på 75 ohm. Når denne typen koaksialkabel brukes på denne måten, sies den å være riktig impedans-matchet.

Funksjon og konstruksjon av høyttalerkabel

Høyttalerkabel brukes til å bære et elektrisk signal til en høyttaler eller et sett av høyttalere. Høyttalerkabelen er forskjellig i konstruksjon enn koaksialkabel; mens koaksialkabel har en senterlederledning med en isolator som skiller lederen fra returledningen, som også kalles 'skjold', har høyttalerkabelen to ledere med lik omkrets som går parallelt med hverandre.

Spesifikasjoner: RG -6 versus høyttalerkabel

Hver ledning i en høyttalerkabel er typisk større i omkrets (mellom 12 og 16 AWG) enn den indre ledertråden av en RG-6 koaksialkabel (18 AWG). På grunn av størrelsesforskjellen kan selv den minste typiske høyttalerkabellledningen bære mer elektrisk strøm (3,7 Ampere) enn RG-6-koaksialkabelen kan bære (2,3 Amps).

Avhengig av hvordan lenge kabelen må nå fra lydsignalkilden til høyttaleren, kan trådimpedans (motstand) også være et problem å vurdere. Den indre leder for koaksialkabel har en impedans på 6,385 ohm per 1000 ft i lengde. Den minste typiske høyttalerkabelen har en impedans på 4,016 Ohm per 1000 ft i lengden.

Enkel implementering: RG-6 versus høyttalerkabel

Vanligvis inneholder høyttalerkabelen to faste eller trådlede ledninger. Mange høyttalere er produsert med evnen til å akseptere en fjernet høyttalertråd, bare ved å koble den til en fjærbelastet terminal. Andre høyttalere, for eksempel bilhøyttalere, har terminaler som høyttalerkabel ledninger kan lett løst til.
Høyttalerkabelen er også relativt fleksibel. Strenget høyttalertråd er vanligvis limt og kan brukes til små mellomrom, for eksempel rammen til en bildør.

Koaksialkabel, som RG-6, er imidlertid ikke så lett å jobbe med . Sentralledningstråd av koaksialkabel er en solid ledning som er omgitt av flettet ledningsskjerm og minst tre lag med elektrisk isolasjon. Denne konstruksjonen gjør kabelen stiv, og ikke så lett å arbeide i små mellomrom. Den flettet trådskjoldet på en RG-6-kabel er også vanskelig å feste til en høyttalerterminal.

Overveielser

Mens RG-6 koaksialkabel er i stand til å lede et signal fra en lydkilde til en høyttaler, vil konstruksjonen av RG-6-kabelen gjør det upraktisk å bruke som en erstatning for selv den minste høyttalerkabelen. Koaksialkabel brukes til å koble en fjernsyn til en antenne eller en kabel-tv-tjeneste. En RG-6-kabel er i stand til å utføre elektriske signaler over korte avstander (mindre enn 100 meter) med svært lite signaltap, noe som gjør det til et utmerket valg for å gjennomføre fjernsynssignaler. Siden fjernsynssignaler inneholder begge lyd- og videokomponenter, kan det utledes at en RG-6 koaksialkabel ville være en god høyttalertråd. Men vil denne antagelsen holde seg under undersøkelse?