Hva brukes Cloning til?

 

Planter

Noen planter klonerer seg for å reprodusere. Grafting planter er også en metode for kloning, siden alle grener vokst fra graft er genetisk identiske med den opprinnelige graft. Horticulturalists klon planter for å oppnå visse egenskaper som farge, høyde eller sykdomsresistens. For eksempel er bananer klonet for å forbedre sykdomsmotstanden mindre utsatt for mange virus.

Dyr

Selv om forskere har klonget mange dyr, som mus, katter, sauer, kaniner og griser, er kloning fortsatt dyrt og ineffektiv. I tillegg har de fleste klonede dyr alvorlige medisinske problemer, og mange dør for tidlig. Teoretisk sett kan kloning imidlertid hjelpe forskere med å repopulere truede og utdøde arter.

Mat

I januar 2008 godkjente FDA kjøtt- og melkeprodukter fra klonte storfe, griser og geiter.

Organ- og vævstransplantasjoner

Forskere håper å kunne utvikle menneskelig vev og organer som kan transplanteres med mindre risiko for avvisning.

Human Cloning

Muligheten for human kloning er svært kontroversiell. Proponenter for human kloning hevder at kloning kunne gi en løsning for infertile par, homofile par eller par som har mistet et barn. Kloning er prosessen med å skape en organisme som er genetisk identisk med en annen organisme. DNA i en klon er nøyaktig den samme som den opprinnelige organismen; identiske tvillinger er en form for 'naturlig' kloning. Kloning har mange applikasjoner.