Hva er paraffin?

 

Paraffin i Stearinlys

Stearinlys er den mest kjente bruken til parafinvoks. Parafinvoks for stearinlysfremstilling kan komme i pellet eller mursteinform. Parafinen smeltes i en dobbeltkoker og helles i en form eller beholder og blir herdet. Siden paraffin har ingen farge eller lukt, kan lysfarger og duftstoffer som er laget spesielt for stearinlys, enkelt legges til paraffin.

Parafin Dip

En parafindup, også kalt en voksdip, er en behandling som brukes hjelp for å lindre smerten og stivheten i felles- og muskelforhold, som leddgikt. Den består av smeltet, varm paraffin, som påføres det berørte området av kroppen, for eksempel hendene. Hendene gjentas gjentatte ganger i parafinen, får avkjøles og herdes, og deretter lett avskalles.

Parafin som beleggingsmateriale

Parafin brukes ofte som beleggingsmiddel. Parafin brukes til å lage vokspapir, samt å belegge forskjellige typer ost. Oster som Edam og Gouda har et tykt, rødt belegg som er laget av parafinvoks for å hindre muggvekst og herding av osten.

Parafin brukt i forsegling

Paraffinvoks som brukes til å forsegle konvolutter, kommer vanligvis i pinneform og er rød i fargen. Parafinen smeltes ved hjelp av en varmekilde, for eksempel en lettere, og voksen kan dryppe på konvoluttens deksel. Voksen blir deretter vanligvis stemplet med en forsegling med et inntrykk som et bilde eller et monogram. Parafin også brukes til å forsegle krukker, bokser og flasker for å hindre fuktighet i å komme inn.

Andre bruksområder

Andre anvendelser av paraffin inkluderer glidevoks på overflaten av ski og snowboard, surfevoks for surfebrett, et glassglass og i tester utført i rettsmedisinske laboratorier. Parafin brukes også i væsker som drivstoff, maling, fargestoff og blekk, samt i produksjon av noen medisiner og kosmetikk. Paraffin er definert av Merriam-Webster som 'et voksartet, krystallinsk brennbart stoff oppnådd spesielt fra destillater av tre-, kull-, petroleum- eller skiferolje som er en kompleks blanding av hydrokarboner, og brukes hovedsakelig ved belegging og forsegling, i stearinlys, i gummiblanding , og i legemidler og kosmetikk. ' De mange anvendelsene av paraffin, som er hvit, luktfri og smakløs, gjør det til et viktig og verdifullt stoff som brukes i hverdagsapplikasjoner.