Slik spiller du orgel

 

1.

Lær notatene og hvordan du leser musikk ved å kjøpe en nybegynnerbok med notatnavnene som er merket på notatene. De svarte tastene kommer i grupper på to og tre; finn en gruppe på to og skyv fingeren fra den til venstre, ned til venstre på den hvite tasten. Dette er 'C' -tasten.

Merk tastene som starter med 'C' fra venstre til høyre som 'A,' 'B', 'C' 'D', 'E', 'F', 'G', 'A', 'B', deretter 'C' igjen og fortsett å gjenta. Spill notatene for å få en følelse for nøklene; et organ er forskjellig fra et piano fordi det ikke har en opprettholdende pedal, så du må øve på at notater flyter jevnt.

3.

Kjøp orgelsko så føttene dine ikke Ikke slip når du spiller pedaler. Øv med å bevege føttene opp og ned i pedaler med hælene dine på de hvite notatene og tærne på den svarte.

4.

Øv enkle stykker med hendene og føttene dine samtidig. Du trenger ikke formell musikk for dette, bare lage dine egne lyder og eksperimentere med følelsen.

5.

Spill litt musikk ved å lære notatene for hendene dine, og lær deretter notatene for føttene dine. Til slutt legg dem sammen slik at du spiller alt på en gang.

6.

Ha det gøy med stoppene. Spill stykket ditt ved hjelp av forskjellige lyder og bytt lyder raskt mens du spiller.

7.

Få formelle leksjoner hvis du føler at dette er noe du vil forfølge. Kirkeorganister og høgskoler tilbyr ofte leksjoner.

Organer er morsomme å spille, og de er et relativt enkelt instrument å lære, spesielt hvis du begynner med å lære grunnleggende notater. Senere, når du blir mer avansert, vil du legge til fotpedaler og endre lyden med stoppene. Med litt øvelse vil du snart spille nydelig musikk på orgelet ditt.