Definisjon av vannøkosystemer

 

Ekkosystemets egenskaper

Ekosystemer inneholder biotiske elementer (planter, dyr og mikroorganismer) og abiotiske elementer (bergarter, luft og vann). Hvis et fellesskap består av begge, anses det for å være et funksjonelt økosystem, da det inneholder ulike matkjeder som produserer uavhengig bærekraft.

Typer av akvatiske økosystemer

Typene av akvatiske økosystemer er marine og ferskvann. Hvert økosystem har svært forskjellige egenskaper som gjør dem enkle å skille mellom.

Funksjoner av akvatiske økosystemer

Akvatiske økosystemer er skadelige for videreføringen av den naturlige livssyklusen. Uten dem ville det ikke være noe vann syklus; dermed, noe som resulterer i tap av mange plante- og dyrsamfunn på land, luft og vann. Alle biotiske elementer trenger vann for å overleve.

Marine Ecosystem

Et marine økosystem er klassifisert basert på oppløsning av salter i vannet. Om lag 97 prosent av jordens vann regnes som del av det marine økosystemet. Gitt det store flertallet av planeten tilhører det marine økosystemet, har akvatiske biologer delt det marine økosystemet i bestemte soner.

Ferskvann økosystem

Ferskvann økosystemene dekker mye mindre av jordens overflate, men inneholder vannet som trengs for livet på land. Typiske ferskvannsøkosystemer består av dammer, elver, innsjøer og våtmarker. Et akvatisk økosystem består av alle livsformer som lever i et vannbasert miljø. Innbyggere i et økosystem består av planter, dyr og mikroorganismer som kollektivt deler de samme fysiske ressursene.