Hva gjør en skunk lukt?

 

Beskrivelse

En skunk s spray inneholder kalt butylmercaptan, som har svovelsyre som en av komponentene.

Funksjon

Når skunk senses fare, er to kjertler i anuset i stand til å sprøyte sekretjonen er 6 fot eller mer.

Identifikasjon

Skunkmusken, eller sprayen, sammenlignes ofte med brent gummi eller rotte egg. Det er i stand til å fremkalle brekninger, vannfulle øyne og pusteproblemer.

Løsning < / h2> For å fjerne duften fra kjæledyr, bland en løsning av 1 quart hydrogenperoksid (3 prosent løsning), 1/4 kopp natron og 1 ts. flytende vaskemiddel. Bat i minst fem minutter og skyll deretter. Dette kan føre til Behandling av dyrets hår.

Behandling

En person som er sprøytet, bør fjerne klærne og vaske hans kropp og hår i peroxide-, natron- og vaskemiddelblandingen så snart som mulig for å lindre symptomene. Ideelt sett bør sprøytede klær ødelegges, men det kan lagres i en oppløsning på 1 kopp blekemiddel per 1 liter vann. Øyne skal skylles umiddelbart med rent vann, og eventuelle dvelende symptomer berettiger legenes besøk. Hvert dyr har et forsvar mot rovdyr. For skunk er det kraften i lukten. Sprøyten fra en skunk har evnen til å avskrekke den største og mest bestemte av dyr, inkludert mennesker. Duften vil trenge inn i alt det berører og kan til og med føre til midlertidig blindhet hvis sprøyten kommer i øynene.