Slik publiserer du bøker

 

1.

Skriv en bok ved hjelp av tekstbehandlingsprogramvare som Microsoft Word. Sørg for å korrekturlese og redigere boken etter behov.

2.

Når du har skrevet boken din, konverter den til PDF-format. Bøker i PDF-format er avgjørende for deg selv publiserer bøker på nettet. Noen tekstbehandlingsprogrammer har denne funksjonen bygget den. Hvis du ikke har det, kan du se på Resources-delen nedenfor for en kobling til et gratis PDF-konverteringsverktøy.

3.

Sjekk din nyopprettede PDF-versjon av boken din. Sørg for at det er lettlest.

Ta en titt på noen forskjellige online-selvutgivende nettsteder for å se hvilken som passer best for dine egne bøker. Et par av disse nettstedene er oppført under Ressurser-delen nedenfor. Hvis disse nettstedene ikke virker tiltalende, gjør du et Google-søk etter «selvutgivelse».

5.

Når du har valgt et selvutgivernettsted, følger du trinnene de oversikt for å laste opp PDF-boken til deres nettsted. Når dette er gjort, vil nettstedet lede deg til din egen boksalgsside. Denne siden er hva nett surfere (og dine fremtidige lesere) vil se når de skal kjøpe en kopi av boken din.

Tips og advarsler

  • Du kan også bruke eHow til å drive trafikk til boken din. Skriv en artikkel eller to eller tre om emner som er relatert til boken du skrev.
  • Mens du er på det, opprett så mange linker til din bokssalgsside som du kan bruke forskjellige innholdsinnleggingssider. Siden disse nettstedene vanligvis er inntektsdelingsnettsteder, kan dette ha en bonuseffekt ved å generere litt ekstra gjenværende inntekt.
  • Ta en titt gjennom eHow på måter du kan optimalisere søkemotoren (SEO) og øke internettrafikken til din boksalgsside.
  • Overvei at du selv publiserer en e-bok i stedet for en POD-bok (Print on Demand). Du mottar vanligvis litt høyere inntekter på e-boksalg enn du ville med POD-salg. Det handler om å maksimere potensiell gjenværende inntekt.
  • Når du selv publiserer, har ikke-fiksjonsbøker en tendens til å selge bedre enn fiksjonsbøker. Prøv å fokusere på ikke-fiksjonsarbeid slik at du kan maksimere din gjenværende inntekt fra boksalg.
  • Personer som selv publiserer bøker, er personer som vil ha to ting:
    1) Enkelhet i bokpublisering
    2) Penger i lommene
    Det er mange hindringer forfattere må overvinne når man forsøker å publisere bøker gjennom en typisk utgiver. De viktigste problemene som en forfatter står overfor er: mangel på penger til å begynne å publisere boken og mangel på penger til å annonsere sin bok. Selvutgivende bøker gjør at forfatteren unngår å publisere gebyrer og skaper en strøm av gjenværende inntekt. La oss lære å selge bøker selv.