Definisjon av et stillemålsmaleri

 

Definisjon

Et tradisjonelt stilllivsmaleri kan inneholde livløse objekter, som for eksempel frukt, blomster, bøker, servise, aviser eller musikkinstrumenter, ifølge National Gallery of Art. Still life malerier kan være en rettferdig representasjon av et objekt eller kan inneholde en dypere betydning, som en subtil moralsk melding. Stilleverdsmaleri begynte først i det sekstende århundre i Italia og Spania.

Historie

Stillebensmaleri ble ikke populært til det syttende århundre i Europa, med Holland som leder i kunstformen, ifølge den nasjonale Galleri for kunst. Amerika ble først introdusert til fortsatt livmaleri av nederlandsk. Stilleben fungerte ofte som en amatørform av folkekunst og ble også ofte brukt i reklame for å skildre en melding til kunder som ikke kunne lese.

Populære artister

Medlemmer av Peale-familien var de første virkelig oppnådde livsmalere i Amerika tidlig i det nittende århundre, ifølge National Gallery of Art. The Peale 's mest populære malerier var av bordplankombinasjoner av frukt eller glass. Stilleartsmaleri som kunstform endret på slutten av det nittende århundre med kunstnere som William Harnett, John Frederick Peto og John Haberle. Disse kunstneren brukte skygger, refleksjoner, og teksturer for å skape tredimensjonale effekter som lurer betrakterens øye. Charles Demuth, William Merritt Chase, Emil Carlsen og Georgia O 'Keefe er også velkjente stilltidsmalere.

Endringer i stilleben

Stilleben ble populært som et middel for å dele eksotiske prøver av organismer sett rundt verden. Det har endret seg i den moderne æra, ettersom stilarter som impressionisme, abstraksjon og kubisme har blitt båret på sjangeren. I midten av det tjuende århundre begynte popartister å inkludere suppe eller ølbokser i sine stillbilder i stedet for av den tradisjonelle frukten, blomster eller bøker.

Symbolisme

Stillemålsmalerier er ofte symbolske om naturens og livets bounty, og i noen tilfeller kan 'samle samvittigheten til å overveie mer tyngre saker', ifølge Kunstgalleriet. Malerier av råtten frukt, kutt eller whithered blomster, eller insekter som spiser blad, kan utgjøre livets tålmodighet og kan minne på seere av deres egen dødelighet. Stillebensmaleri er avbildningen av livløse objekter på grunn av deres kvaliteter av form, farge, tekstur og sammensetning, ifølge 'Encyclopedia Britannica.' Selv om det fortsatt er livsliming ikke rangert høyt blant kunstteoretikere, forandret det kunstnere i verden, og understreket etterforskning over abstrakte teorier.