Hvordan lage en magnetkrets

 

Instruksjoner

1.

Fest den positive siden av batteriet til motstanden. Hvis du bruker en batteriholder, er dette siden med den røde ledningen.

2.

Koble den frie enden av motstanden til den positive siden av lysdioden. Dette er anoden, og det er siden motsatt det flate punktet på foringsrøret.

3.

Led ledningen til den ene siden av reed-bryteren. Den negative terminalen til en lysdiode kalles katoden, og den er nær det flate punktet på foringsrøret.

4.

Koble den resterende kontakten til bryteren til den negative siden av batteriet. Hvis du bruker en batteriholder, er dette siden med den svarte ledningen.

5.

Flytt magneten mot reed-bryteren. Det vil lukke, og lysdioden lyser.

6.

Koble bryteren ved å flytte magneten bort. Lysdioden lyser ikke lenger.

Tips og advarsler

  • Reedbrytere som er opprinnelig lukket og deretter åpne når de er plassert i nærheten av et magnetfelt, kan kjøpes . Kredsløpet kan modifiseres ved å bytte motstands-LED kombinasjon med belastninger som en piezo summer, mini-lampe eller hobby motor. I noen tilfeller må batterispenningen bli økt.
  • LEDene er veldig delikate. Bruk alltid en motstand for å begrense strømmen gjennom dem, ellers kan de bli skadet eller ødelagt.
  • En reed-bryter er en enhet bygget for å fungere med magneter. Når den er plassert i nærheten av et magnetfelt, kobles to tynne jernstriper inne i den og lukker bryteren. Magnetbrytere er nyttige fordi de ikke krever eksterne strømforsyninger. De er ofte funnet i applikasjoner som tyverialarmer. En magnetkrets kan opprettes ved bruk av en svingbryter, et batteri og en last.