Hvordan ta bilder av blomsterhager

 

1.

Gå rundt blomsterhagen og lete etter fotomuligheter. Sjekk belysningen på de blomstene du vil fotografere. Er de i fullt sollys eller i skygge? Er dagen lys eller overskyet?

2.

Bestem hvilken type skudd du ønsker å ta. Hvis du for eksempel bruker et langt skudd, krever du forskjellige metoder enn å ta et mediumbilde eller en nærbilde av blomsten eller blomstene i spørsmålet.

3.

Sett kameraet på et stativ hvis du er bekymret for kamerarystelser. Dette er spesielt viktig i skyfri dager og i skyggefulle områder. Imidlertid kan enkelte bilder bare tas med et håndholdt kamera.

4.

Sett opp bildet slik at det har dynamisk sammensetning. Velg emne, sentrum av interesse for skuddet. Dette kan være noe, og vil ikke nødvendigvis være en blomst. Bruk regelen for tredjedeler som en grunnleggende retningslinje for å sette opp bildet ditt. Med tredjedelsregelen deler du skjermen i tredjedeler både vertikalt og horisontalt. Deretter setter du motivet ditt på den ene av skjæringspunktene i disse divisjonene. Arbeid for å få diagonale linjer i komposisjonen din, i stedet for horisontale eller vertikale linjer. Du kan også bruke andre objekter i scenen til å ramme motivet.

5.

Prøv å holde opptatt eller unødvendige elementer ut av bildet. For eksempel, ta ikke bilder av en blomsterhage fra parkeringsplassen, og vent på at forbipasserende til å gå videre før du skyter. Vær nøye med bakgrunnen din og hvordan den interagerer med motivet ditt. For eksempel, hvis motivet ditt er et nydelig felt av blomster, vil du ikke ha en stygg betongbygning som er truende i bakgrunnen. Endre posisjonen din slik at bygningen er ute av bildet.

6.

Kontroller bildet ditt for å sikre at det er riktig balansert. Er alle elementene i bildet sidestilt i på en måte som utfyller hverandre, eller ser noe ut av sted? Bytt kameravinkelen til de fotografiske elementene gir et mer behagelig inntrykk.

7.

Begynn å ta din bilder. For ekstreme nærbilder, tatt innen noen få inches av blomsten, trenger du et digitalkamera med makro-modus. Sett kameraet på makro, hold kameraet i hånden, nærmer blomsten og se LCD-skjermen Ikke se i søkeren, da dette gir deg et unøyaktig bilde av skottet. Fokuser på blomsten, ta dypt pust og hold den. Klikk på lukkerknappen. Ta så mange skudd som mulig for å sikre at du vil vær hva du vil.

Aldri tenk på et bilde som 'dårlig'. I stedet tenk bare på hvordan du kan forbedre bildet for å gjøre det bedre. Hvis du ser en flott bilde som synes å være i strid med disse retningslinjene, gå videre og ta det. Eksperimentering er en av de beste måtene å lære fotografering. Ikke la regler komme i veien. Se på for objekter i bakgrunnen som ser ut til å vokse ut av motivet ditt.

Tips og advarsler

  • Aldri tenk på et bilde som 'dårlig'. I stedet tenk bare på hvordan du kan forbedre bildet.
  • Eksperimentering er en av de beste måtene å lære fotografering. Ikke la regler eller retningslinjer komme i veien.
  • Se opp for objekter i bakgrunnen som ser ut til å vokse ut av motivet ditt.
  • Mange fotografiske rettelser kan gjøres i din favoritt bildebehandlingsprogramvare.
  • Enten du er i det for moro eller for profitt, kan fotografering av blomsterhager være en veldig behagelig opplevelse. Avhengig av hvilken type bilder du tenker på å ta, må du bruke forskjellige utstyr og fotografiske metoder. Du vil trolig oppleve de beste resultatene med et digitalkamera.