Ting å se på med mikroskoper

 

Mold Spores

Voksende mold kan ikke virke som en hyggelig ting å gjøre, men i vitenskapens navn er det verdt innsatsen. Ser på mold under et mikroskop gir deg muligheten til å se celler i aksjon. Lyset fra mikroskopet skaper en varmekilde, noe som gjør at malingssporer reagerer. De forskjellige reaksjonene er interessante å se ettersom de deler eller eksploderer på overflaten. Growing mold er like enkelt som å sette en fuktig stykke brød i en baggie og lagre den i mørket i omtrent en uke.

Hår

Ser på hund eller katthår med mikroskop avslører ikke bare strukturen til hårstreng men også dander forbundet med mange allergier hos mennesker. Danderen stikker til hårene som blader på et tre. Det vil også være støvpartikler og annet rusk dyret tiltrekker seg i hans daglige komme og gård. Sammenligning av hårstruktur fra forskjellige dyr og mennesker gir en forståelse for hvorfor visse pelsdyr eller menneskehår føles som det gjør.

Planter

Bladspåner og stammeskiver åpner en helt ny verden under mikroskopet. Cellesystemet er synlig, og det er også banene klorofyllet tar for å mate planten. Ulike planter vil ha forskjellige celle mønstre og stier. Blomstrer og blader kan også inneholde små bugs som vil dukke opp mye klarere under kraften i mikroskopet. Med så mange varianter av planter bare i bakgården, kan denne undersøkelsen være en hel dags prosess. Mikroskopet fascinerer mennesker ved å la dem se på en annen verden. De små cellene og organismer som beveger seg, viser en helt annen virkelighet. Det er så mange flotte ting å se på med mikroskoper, det er vanskelig å vite hvor du skal begynne. De levende organismer er mest moro på grunn av all handling. Cellestruktur fra hudskraping eller plantemateriale viser et nettverk av samspill i strukturen.