Home Oppskrifter for Tanning Deerskin

 

Klargjøre skinnet

Forberedelse av skinn for soling krever bare noen få forsyninger. Du trenger en skarp kniv, en stor, flat, tørr overflate som et kryssfinerark og en stor mengde ikke-iodisert salt.

Skinn bør være forberedt på tanningsprosessen umiddelbart for å forhindre nedbrytning. Etter at skjulet er fjernet fra hjorten, fjern forsiktig alt gjenværende kjøtt fra undersiden. Trim eventuelle riflete kanter forsiktig, kutt på hudsiden i stedet for pelssiden.

Salting the Hide

Legg skjulet flatt på arbeidsflaten, hårsiden nedover. Spred salt over skjulet, bruk ett pund saltkrystaller per pund av skjul. Sørg for å få saltet godt inn i noen krøller eller rynker og gni godt inn i alle kantene. Heng den saltede skjulet i en vinkel slik at fuktighet kan avta lett.

Etter to eller tre dager vil det opprinnelige belegget av salt bli gjennomvåt. Re-salt skjulet, pass på å grundig belegge skjulet igjen. Gjenta denne prosessen i 10-14 dager til skjulet er helt tørt.

Soaking Supplies

Når skjulet ditt er tørt, må du suge det. Du vil trenge en stor (5 til 10 gallon) ikke-metallbeholder, et stort glatt brett, et skrapeverktøy, natron eller borax, oppvaskmiddel, en omrøringsspadd og en skarp enkantet kniv.

Soaking Skjul

Soak skjulet i en stor mengde klart, kaldt vann. Dette fjerner saltet og resterende smuss fra hud og hår. Soak huden til den er myk og fleksibel, men tørk huden så snart som mulig etter gjennombløtingsprosessen for å forhindre håravfall. Soakingprosessen vil ta to eller flere timer, avhengig av størrelsen på skjulet.

Rengjøring av skjul

Når skjulet har gjennomvåt, vil du kunne se et skinnende lag av bindevev på hudsiden . Fjern dette laget ved å forsiktig skrape skjulet med et verktøy som et dulled hacksaw blad. Pass på at du ikke skraver for grovt eller dypt, eller du vil skade skjulet og kan etterlate svake flekker som vil utvikle seg til hull senere.

Fjerning og fjerning av fett

Etter at skrapingen er fullført og det skinnende laget er fjernet , suge huden igjen. Bruk varmt vann med en unse med natron eller borax og en spiseskje med oppvaskmiddel for å bryte opp og fjerne eventuelle resterende oljer og fett. Rengjør huden forsiktig i vannet.

Tanning the Skin - Supplies

Kommersielle hjemstøysett er tilgjengelig på mange sportsartikler og gårdssteder og på internett og inneholder komplette instruksjoner for den endelige solingen av din skinn .

For et hjemmeutstyr vil du trenge: En stor mengde alun (tilgjengelig online, via taktermarkataloger eller butikkforretninger), vaske brus, salt, mel, stiv pensel eller skraper og mer borax. Du vil også trenge den store, rene og tørre, ikke-metalliske beholderen.

Tanning the Skin - Prosedyre

Lag en pasta av garvematerialer ved å løse ett pund alun i en liter vann, og løs opp 4 gram vaske brus og 8 gram salt i en halv liter vann. Kombiner de to sakte, omrør hele tiden. Bland søppeløsningen med nok mel til å lage en tynn pasta.

Spred pastaen tykt (1/8 tommer) over hele huden. La denne kappen stå i 24 timer. Skrape pastaen av hver dag og bruk på nytt hver dag i tre dager. La det siste lag kle seg på huden i tre til fire dager.

Skraver av det siste lagpasta og skyll huden i varmt vann med omtrent en gram Borax. Spred huden på et rent brett og trykk forsiktig på all fuktighet.

Etterbehandling av huden

Etter at den solbrune huden har lufttørket litt, fullfører du huden ved å bruke en løsning av 3,5 gram sulfatfettfettolje kombinert med 3,5 gram ammoniakk i husholdningen. Påfør halvparten av løsningen jevnt over huden med en stiv pensel. La det sitte i 30 minutter, og bruk den andre halvdelen jevnt over huden. Dekk huden med plast og la løsningen sippe inn i huden over natten. For å tørke, heng huden håret oppover over en saghest. Bruk en elektrisk vifte for å øke hastigheten på tørkeprosessen. Når huden for det meste er tørr, myk og strekk den ved å spikre på et kryssfinerplater, og spik neglene jevnt rundt brettet for å strekke huden i alle retninger. Jakt er et populært tidsfordriv med mange mennesker. Mange jegere vil beholde og bruke så mange deler av deres drep som mulig. En del av et dyr som er nyttig er huden. Deerskin har en rekke bruksområder, inkludert klær, sko, vesker og gulvbelegg. Vellykket tanning en deerskin kan være en utfordring, men også veldig givende.