Hvordan bygge et kalejdoskop

 

1.

Hent eller kutt tre stykker speil med identisk lengde og bredde.

2.

Sett speilene sammen for å danne en lang, liksidig trekant, med speiloverflaten vendt innover. Fest speiletunnelen med tape, lim eller begge deler. Etterpå dekker du den ene enden av tunnelen med et ugjennomsiktig materiale. Deretter kutter du et lite åpningshull i midten av dette dekselet.

3.

Hent eller kutt to trekanter av gjennomsiktig materiale (for eksempel glass eller plast) for å matche dimensjonene av speilrøret ditt. Skjær små 'vegger' for de samme dimensjonene, og fest dem til en trekant for å danne en grunne trekantet kopp. Dette vil fungere som ditt 'objektkammer'.

Fyll koppen (objektkammeret) med en rekke farget (men alltid gjennomsiktige) perler, glass, kuler, og så videre. Legg igjen plass til at objektene skal tommel rundt og skifte posisjon.

5.

Fest objektkammeret til enden av tunnelen. Se gjennom visningens ende og snurre.

Tips og advarsler

  • Bruk forskjellige arrangementer av speil - f.eks. Trekantige triangler - for å gi forskjellige effekter.
  • Ved kutting av glass eller plast, bruk alltid tilstrekkelig øyevern.
  • Kaleidoscopes er enkle, men evig underholdende leker. For så mange timers underholdning som de kan gi, er de faktisk laget av lite mer enn noen reflekterende speil, og noen få fine kuler. Deres enkelhet er en del av deres varige sjarm, men - og som et resultat er de faktisk ganske enkle å lage fra bunnen av.