Isometriske tegneverktøy

  Isometrisk tegning er en måte å raskt representere tredimensjonale objekter og mellomrom på en todimensjonal overflate på. I motsetning til tegninger som er fullført i topunkts perspektiv, mimler ikke isometriske tegninger måtene som objekter ser ut til å trekke seg ned når de ses på avstand. Av denne grunn er isometrisk tegning en spesielt nyttig ferdighet i felt som nødvendiggjør kommunikasjon av presise målinger, for eksempel arkitektur og engineering. Du kan lage isometriske tegninger for hånd ved hjelp av spesielle papir- og utkastverktøy, eller du kan bruke et dataprogram som er designet for dette formålet.

Utforming for hånd

Hvis du vil lage isometriske tegninger for hånd, trenger du isometrisk papir og ulike utkast redskaper. Isometrisk papir er en type grafpapir preget av tre sett med parallelle linjer som danner et mønster av like-sidige trekanter. Linjene samsvarer med de tre dimensjonene i rommet --- høyde, lengde og bredde. Du kan selv lage isometrisk papir ved hjelp av et 30/60/90 trekantverktøy for å tegne riktig vinklede linjer. For å lage nøyaktige tegninger trenger du også blyanter og penner designet for utkast og linjal. I motsetning til vanlige skriveredskaper, er redskapsverktøy beregnet for presisjonsarbeid. Du kan også trenge andre verktøy som kompasser, maler eller franske kurver for flere tegninger med buede eller detaljerte overflater.

Datamaskinprogramvare

Mange eksempler på programvareassistert design (CAD) lar deg enkelt lage isometriske tegninger som utfyller tredimensjonale representasjoner. Ved hjelp av disse programmene kan du lage nøyaktige og detaljerte utkast. AutoCADs ellipsfunksjon lar deg for eksempel gjøre buede strukturer veldig raskt, noe som gjør dette til et tid effektivt alternativ når objektet du representerer har mange buede overflater. Du kan også endre teksten lettere når du bruker dataprogramvare, og eliminerer frustrasjon av hyppig sletting.

Internett-applikasjoner

Hvis du ikke vil investere i dyre utkastingsprogramvare eller tilbringe timer på detaljerte håndtegninger, kan du bruke enkle internettprogrammer til å lage isometriske tegninger. Hvis du raskt vil lage enkle isometriske tegninger, vil denne metoden gi deg de grunnleggende verktøyene som er nødvendige for å fullføre jobben. Innebygde kubeverktøy lar deg lage enkle strukturer veldig raskt. I motsetning til de andre alternativene er du imidlertid vanligvis begrenset til rektangulære former, noe som gjør det umulig å representere buede objekter av noe slag. Du kan bruke en tegning laget av et elektronisk isometrisk verktøy for raskt å skissere en ide å utvikle videre for hånd eller ved hjelp av mer komplisert programvare.