Livssyklusen til Obelia

 

Seksuell reproduksjon

Obelia bor i kolonier som består av stengelignende polypper som er festet til bergarter og andre havsubstrat ved hjelp av filamenter som ligner røtter. Polypene kan reprodusere ved å pudse, skape en trelignende struktur etter hvert som den vokser, og legger til nye polypper over tid.

Typer av polyper

Det finnes to typer polypper i en Obelia-koloni. Gastrozooids brukes primært til fôring og besitter stikkende tentakler rundt en munn for å samle og spise mat. Alle gastrozooider i en koloni er sammenkoblet med en enkelt gastrovaskulær hulrom. Kolonien har også polypper kjent som gonozooider, den seksuelle reproduktive delen av kolonien.

Seksuell reproduksjon

Hver gonozooid vilje aseksuelt produsere små maneter kjent som medusae. De er formet i den klassiske maneterformen, med svømmeklokke og bakende tentakler. Den medusae vil knytte av fra foreldrene. Når de er modne, blir de spredt ut i det åpne hav.

Medusa Paring Stage

Medusae er fri svømming. De kan være enten hann eller kvinne, som har reproduktive organer som produserer enten egg eller sæd. Både egg og sæd slippes ut i vannet. Sperma er motil, ved bruk av flagella for fremdrift. Spermen søker eggene og smelter til dem og danner en zygote.

Zygote / Planula Stage

Zygote vokser til et embryo, til slutt blir en planula, en ciliated, fri-svømmende larve. Hver planula vil etter hvert feste seg til bergarter eller annet substrat og fortsette å vokse, og utvikle seg til en polyp.

Polyputvikling

Polypoten vil da produsere flere polypper etter hvert som den vokser. Noen vil skille seg inn i gastrozooids, slik at kolonien kan mate. Andre vil danne gonozooider som til slutt vil produsere flere medusae som vil bli utgitt for å kompisere, og fullføre livssyklusen. Obelia bor i havs over hele verden. Selv om de ser ut til å være planter, er de faktisk dyr. Obelia er medlemmer av Cnidaria phylum, som inkluderer maneter, koraller og havanemoner. Obelia har to forskjellige stadier i deres livssyklus. Den første er polyptrinnet. Den andre er medusa scenen.