Slik lager du 3D-effekter med skyggelegging

 

1.

Tegn en linje som angir horisontlinjen. Dette vil fungere som din tabellindikator. Deretter tegne skjemaet ditt. Jeg valgte en tekanne på grunn av kurvene.

2.

Se på objektet du tegnet, og tenk på hvor du vil at lyskilden din kommer fra. Jeg valgte min lyskilde for å komme fra venstre. Tegn linjer som viser hvor du vil at lyset og skyggen kommer fra. Fortsett konsistent.

3.

Skygge i de mørkeste områdene dine først. På denne måten, når du blander og fader dine mørke nyanser med tortillion og vev, kan du bløde inn i dine midttoner. Deretter tar du det skitne vevet og skaper en skygge på bordet som trekker seg bort fra objektet og lyskilden.

4. Legg til dine lettere midttoner i objektet ditt og la lyskilden være hvit. Ta din tortillion, og bland dine toner inn i hverandre. Deretter mørkere skyggen din på bordet, skygg din horisontlinje og gni forsiktig med vevet ditt. Slett eventuelle flekker som kan ha bløt ut i lyskilden på objektet ditt.

Tips og advarsler

  • Praksis skygger på objekter først
  • li> Praktiser tegning og skygger rundt objekter først før du prøver bokser, glass og andre gjenstander.
  • Ikke kast deg når du tegner. Det tar tid å lage et kunstverk.
  • Skygge er nødvendig for å skape dybde og illusjonen av et tredimensjonalt bilde. Shading gir også et objekt et mer realistisk utseende. Skygge er en av de første ferdighetene som lærer av en kunstner, men skygge er alltid forbedret og aldri helt mestret.