Ulike typer mikroskoper

 

Sammensatt mikroskop

En av de vanligste mikroskoper, bruker sammensatte mikroskop to linser for å forstørre en prøve: objektivlinsen og det okulære objektivet.

Optisk mikroskop

Også en vanlig type mikroskop , bruker det optiske mikroskopet lys til å belyse prøven for observatøren ved hjelp av brytningsobjektiver og glassobjekter. Fluorescerende mikroskoper arbeider med samme prinsipp, men bruker en annen bølgelengde av lys.

Digitalt mikroskop

Et digitalt mikroskop består av et mikroskop, et videokamera og en skjerm for visning. Eyepieces kommer ikke inn i spill som bildet kan settes på en videoskjermer.

Elektronmikroskop

I stedet for lys, bruker elektronmikroskop elektroner for å gjøre prøven synlig ved hjelp av elektrostatiske og elektromagnetiske linser. Elektronen mikroskop er blant de mest kraftfulle mikroskopene, med skanningelektronmikroskop som produserer 3-D-bilder og transmisjonselektronmikroskop som produserer 2-D-bilder.

Stereomikroskop

Også kjent som et disseksjonsmikroskop, har stereomikroskopet to Målsettinger for å fange lys og skape en tredimensjonal effekt for observatøren. Siden mikroskopets oppfinnelse har det vært mange fremskritt som resulterer i forskjellige typer mikroskoper som oppnår det samme målet med forstørrelsesprøver, om enn i varierende grad og ved forskjellige metoder.