Forskjellige felt av rettsmedisin

 

Kriminalister

Kriminalister spiller to viktige roller i rettsmedisinskunnskap --- de identifiserer først bevis og kobler det deretter til et offer, en mistanke og en kriminalitet. De undersøker bevis som fibrene, håret, blodet og fingeravtrykk for å hjelpe til med å løse forbrytelser.

Forespørret dokumentundersøkelse

Når dokumenter er aktuelle, arbeider eksaminatorene for å bestemme hvem som skrev dem, hva slags penner og papir var brukt og om informasjonen er endret. Disse typer rettsmedisinske forskere bruker også kjemisk og fysisk analyse til dags dato da et dokument ble opprettet.

Wildlife Forensics

Wildlife Forensics handler om forbrytelser som er begått mot dyr. Arbeidet på dette rettsmedisinske feltet omfatter å identifisere arten som ble drept og avgjøre om døden var et resultat av en kriminalitet eller aktivitet av et annet dyr.

Forensisk psykologi

Forensisk psykologi er involvert med både kriminell og sivil saker. På dette rettsmedisinske området svarer fagpersoner på spørsmål om at noen er i stand til å stå på prøve, nekte medisinsk behandling eller ha forvaring av barn.

Forensisk patologi

Patologi er studien av sykdom og rettsmedisinske patologi er opptatt av en personens dødsårsak. Rettsmedisinske patologer utfører obduksjoner, som avslører om noen døde ved selvmord, mord eller naturlige årsaker. Forensisk vitenskap er brukt til å løse forbrytelser. Det finnes flere forskjellige typer rettsmedisinsk vitenskap, hver med eget fokus, som kan gi rettshåndhevelse den informasjonen den trenger for å arrestere kriminelle.