Kjemiske og fysiske egenskaper av sukrose

 

Kjemiske egenskaper

Sukrose har et hydrogen til oksygenforhold på 2 til 1 og består av monosakkarider fruktose og glukose. Det har et nøytralt pH-nivå.

Fysiske egenskaper

Sukrose fremstilles som et luktfritt, fargeløst krystallinsk pulver. Det kan formes til store krystaller for å lage rock candy. Tettheten av sukrose er 1,59, og den har en oppløselighet på 1 g / 0,5 ml.

Fakta Sukrose er fortsatt et av de mest populære og mest brukte søtningsmidler på markedet. High fructose mais sirup blir imidlertid raskt det søtningsmiddel som er valgfritt for mange mat- og drikkevareprodusenter.

Oppvarming av sukrose

Karamell blir dannet når sukrose begynner å smelte og nedbrytes. Denne prosessen finner sted når temperaturer kommer over 186 grader Celsius. Når sukrose forbrenner, produseres karbon, vann og karbondioksid.

Advarsler

Overkonsentrasjon av sukrose er forbundet med tannråte, fedme og andre helseproblemer. Blodglukosenivåene stiger med overforbruk av søtningsmidler som sukrose. Diabetespasienter bør være spesielt oppmerksom på dette og overvåke deres sukroseinntak. Sukrose brukes ofte som søtningsmiddel i mange drikkevarer og matvarer. Det er kjent som enkelt bordsukker. Som med ethvert søtningsmiddel bør sukrose konsumeres i moderasjon.