Hva er en omslagsside i en bok?

 

Grunnleggende informasjon

Omslagssiden er tosidig. Forsiden inneholder bokens tittel og forfatter, navnet på forlaget, og byen hvor boka er utgitt.

Baksiden kan inneholde flere forskjellige typer informasjon, avhengig av hvilken type bok som blir publisert. På et minimum skal denne siden på forsiden inneholde opphavsrettsinformasjon og ISBN-informasjon. Fra og med 2010 skal alle utgitte bøker inneholde en 13-sifret versjon av ISBN-nummeret.

Bekreftelser, kreditter og tilleggsregistreringer

Hvis forfatteren har sitert sangtekster eller andre verk, er tillatelse og kilde anerkjent på baksiden av forsiden i dette formatet:

Noen annenes arbeid på side 10 av annen forfatter er (c) 1980 andre utgiver og brukes med tillatelse.

cover artister eller fotograf er vanligvis kreditert på forsiden også.

Noen fiksjonsbøker inkluderer en ansvarsfraskrivelse på forsiden, slik at tegnene og historien blir gjort opp.

Formatering

Tittelen er vanligvis sentrert midt på forsiden av forsiden. Forfatterens navn er sentrert under det. Informasjon om forlag og sted er sentrert nederst på siden.

Det er ingen ordre på baksiden; Det som er plassert der, er vanligvis igjen til utgiverens skjønn. Hvis det er en ansvarsfraskrivelse, er den vanligvis plassert øverst eller nederst på siden. Opphavsrettsinformasjonen kommer vanligvis neste, etterfulgt av ISBN-informasjonen og eventuelle kreditter eller bekreftelse av tillatelse til å bruke andres arbeid i teksten.

Ikke-fiksjonsdekselsider

Det er ikke mange forskjeller mellom forsiden for en fiksjonsbok og en ikke-fiksjonsbok. Den store forskjellen er at ikke-fictionforfattere ofte inkluderer akademiske eller andre legitimasjonsopplysninger på tittelsiden. For eksempel vil en bok om en medisinsk tilstand ofte bli oppført som 'Doctor First Name Etternavn 'eller' Fornavn Etternavn, PhD. 'Ikke-fiksjonsbøker krever heller ikke en ansvarsfraskrivelse, selv om enkelte bøker kan ha en annen ansvarsfraskrivelse om å ikke være erstatning for medisinsk eller juridisk rådgivning, for eksempel.

Juridisk betydning

Omslaget inneholder viktig juridisk informasjon. Den bekrefter opphavsrettsinformasjon og andre juridiske merknader. Hvis det oppstår en juridisk tvist knyttet til boken, vil advokater konsultere denne siden når du utarbeider en sak.

The cove r side inneholder også kontaktinformasjon for forlaget, som er verdifull informasjon for lesere som kanskje vil komme i kontakt med forfatteren. Forsiden av en bok er viktigere enn du kanskje tror. Denne siden inneholder vanligvis bokens tittel, informasjon om utgiveren og opphavsrettsinformasjon. Hvis du selvstendig publiserer en bok, er det viktig å vite nøyaktig hva som skal gå på forsiden og hvordan den skal formateres.