Hvordan lage en gummibånddrevet sylinder

 

1.

Trekk ut den ene enden av papirklippet. Skyv gummibåndet gjennom åpningen og rundt papirklippet til det er midt i klippet. Trykk papirklippet tilbake i form.

2.

Trekk gummibåndet gjennom spolen. Gummibåndet skal stikke ut minst 1/4 tommer på hver side.

3.

Trekk sløyfen på gummibåndet på den andre siden av spolen til papirklippet er flatt mot slutten av spolen. Tape papirklippet til enden av spolen.

4.

Trekk den andre enden av gummibåndet gjennom en vaskemaskin. Fest en bomullspinne gjennom løkken av gummibånd du trakk gjennom vaskemaskinen. Sentrere bomullspinnen i løkken.

5.

Vri bomullspinnen til gummibåndet er tett vridd. Hold bomullspinnen på plass og plasser motoren på gulvet. Løsne vattpinnen og la den drive motoren over gulvet.

6.

Se hvor langt bilen beveger seg.

Gummibånd er en enkel måte å lagre kinetisk energi på, noe som gjør den til potensiell energi. Denne energien kan da brukes til å flytte en vekt gjennom en avstand. Denne enkle motoren kan brukes til å illustrere disse prinsippene for unge studenter. Eldre studenter kan bruke motoren til å samle data for å beregne energitap. Denne motoren kan også brukes til å drive mange typer enkle maskiner.