Hvordan lage et reflekterende teleskopfokuspunkt

 

Fremgangsmåte for å finne fokuspunktet

1.

Sett lyskilden og konkav speilet oppreist på en flat overflate. Sørg for at lyskilden kan slå overflaten av det konkave speilet direkte.

2.

Legg målebåndet på den flate overflaten, begynner ved det konkavte speilet.

3.

Sett det flate stykket papp vertikalt langs målebåndet og hold det der. Pass på at pappet er vinkelrett på den flate overflaten.

4. Skru lyskilden på det konkavte speilet slik at det reflekterte lyset rammer ditt vertikale papp.

p> 5.

Flytt pappene langs målebåndet, mot og bort fra speilet. Se for å se intensiteten til det reflekterte lyset. Når intensiteten er sterkest, er pappa i fokuspunktet.

6.

Ta avstanden mellom speilet og pappa. Dette er ditt fokuspunkt.

Tips og advarsler

  • For å være sikker på brennpunktet må du først demontere teleskopet ditt. Før du gjør dette, må du sørge for at du kan montere instrumentet. Kontroller speilet ditt for å se om det er merket med brennvidde. Mange kommersielle speil har brennvidde, vanligvis i millimeter, skrevet langs siden. Gjenta testen for å lage fokuseringspunktet flere ganger for økt nøyaktighet.
  • Ikke bruk solen som lyskilde for å finne fokuspunktet. Solens intensitet kan forårsake brann når den er fokusert.
  • Hvis du vil at ditt reflekterende teleskop skal virke på sitt optimale nivå, må du bestemme brennvidden på teleskopets konkave speil. En konkav speilets reflekterende overflate krøller innover som innsiden av en bolle. Hvert konkavt speil har en brennvidde, definert som halvparten av speilets krumningsradius (avstanden fra speilens overflate til midten av sirkelen speilet ville gjøre hvis det var en full sfære). De reflekterte lysstrålene alle møtes (fokus) på fokuspunktet. Du kan få speilets fokuspunkt land på riktig sted ved å studere speilet og dets parametere.