Slik kjøper du et mikroskop for gemologi

 

Slik kjøper du et mikroskop for gemologi

1.

Evaluer kun stereomikroskop. Et stereomikroskop er egentlig to sammensatte mikroskoper som viser et punkt fra litt forskjellige vinkler som gir en tredimensjonal, oppreist og sideværende korrekt visning av steinen som blir sett. Dette er helt avgjørende i gemology. Den todimensjonale utsikten som er gitt av et standardforbindelsesmikroskop, vil ikke tillate inneslutninger å bli sett, noe som er nødvendig for å identifisere legitimiteten og arten av steinen.

2.

Overvei bare mikroskoper som er minst 40 eller høyere. Jo høyere effekt mikroskopet er, desto mer inneslutninger vil bli avslørt mer detaljert, noe som gjør identifikasjonen mer sannsynlig. Øyestykket av mikroskopet er utskiftbart, og kan oppgraderes. Derfor er det mulig å kjøpe et billigere mikroskop med et bedre kvalitet øyeverk. Dette gjør det også mulig å oppgradere bare øyedelen av et mikroskop som gemologen kan ha vokst ut.

3.

Se på et Hanneman-stereoskop som har blitt anbefalt av bemerket gemologist Ken Hamilton of Dartmouth, Nova Scotia. Hanneman kan kjøpes for rundt $150. Søk også på tilføyene på baksiden av lapidære tidsskrifter for brukte mikroskoper. Når du vurderer et brukt mikroskop, må du kontrollere total renhet og tilstanden til linsene. Kontroller også for spill i fokusjusteringen, det bør ikke bevege seg selv under egen vekt.

Vitenskapen om gemology er fascinerende ikke bare for profesjonelle men for gemology-hobbyisten. Både profesjonell og nybegynner har en ting til felles, behovet for et høy kvalitet mikroskop. Et godt mikroskop er avgjørende for å se inneslutninger. Disse er feil i steinen som lar gemologisten vite om stenen er naturlagd eller menneskeskapt. Syntetiske steiner vil ikke ha noen inneslutninger.