Ulike typer blomster

 

The Cotyledon

Angiosperms er delt inn i to grupper basert på cotyledon eller liten skudd som utvikler seg fra embryoet i frøet. Cotyledon er det første settet av blader eller blad som dannes av frøet.

Monokotter

Monokotter har et enkelt blad som kommer ut av frøets embryo. Etter modenhet er monokottene preget av blomstedeler som kommer i tre eller seks, blader med parallelle årer. Den monocots inkluderer gress, liljer, orkideer, palmer, datoer og bananer.

Dikoter

Dikoter har et par blader som kommer ut av frøets embryo. Dikottene er en stor gruppe blomstrende planter som inkluderer de fleste trær og busker, samt mange urteaktige planter som solsikker, løvetann, tusenfryd og rosenbusker. Dikoter har blomsterdeler som kommer i fours eller fives og forlater med retikulære årer.

Biseksuelle blomster

De fleste blomster er biseksuelle, noe som betyr at mannlige og kvinnelige deler er innenfor samme blomst. Vanligvis er kronblad og kelner også til stede.

Monoseksuell

Noen planter har blomster som er monoseksuelle. Det er at de har blomster som enten er alle mannlige (bare stammer) eller kvinner (bare en pistil). Slike planter omfatter mais, squash, birk, ginkgo og marihuana planter.

Monoecious and Dioecious

Innenfor monoseksuelle blomster er det de plantene som er dioecious og andre som er monoecious. Monoecious refererer til planter hvis mannlige og kvinnelige blomster ligger på forskjellige planter. En dioecious plante har mannlige og kvinnelige blomster som kan finnes på samme plante. Det vitenskapelige navnet på blomstrende planter er angiospermer. En angiosperm er en plante som har et vaskulært system inne i planten og produserer et frø i plantens blomst. Åtti prosent av alt planteliv på jorden faller inn i denne kategorien.