Hvordan lage julegardiner

 

1.

Klipp ut noen enkle linjetegninger eller tekst for å bruke som maler. Noen kilder for å finne dem kan være innpakningspapir, fargebøker, clipart eller julekort. Forstørre dem på en kopimaskin om nødvendig.

2.

Dekke arbeidsflaten med pergamentpapir eller frysepapir (skinnende side opp) og fest den med maskebånd. Dette forhindrer maling fra å stikke til arbeidsflaten og gardinene skiller seg pent ut når de er tørre.

3. Legg putsene på arbeidsflaten og trekk dem tett. Tape kantene ned med maskebåndet.

4. Pek tegningene eller teksten på gardinene på de stedene du ønsker og spore rundt dem med en svart markør eller fargen på din valg. La malingen tørke helt før du fortsetter. Fjern malen (e).

5.

Farg tegningene med maling akkurat som du vil fargelegge i en fargebok. Bruk farger som tickler din fancy. Jacquard Textile Color er en utmerket stoffmaling som er tilgjengelig i håndverksbutikker eller på Internett (se lenke i Resources). La hver kappe tørke helt før du bruker det neste.

6.

Varm opp lakken i henhold til produsentens anvisninger på etiketten når gardinene er grundig tørre. Fremskynde tørkeprosessen ved å bruke en hårføner eller varmepistol.

7.

Fest gardinene til en festlig juleferie. Overvei å lage gardiner som bruker samme maskinvare som dine daglige draperier, slik at du enkelt kan bytte dem ut.

Tips og advarsler

  • Hvis en tegning ikke er enkelt identifisert ved å spore rundt det alene, for eksempel et julemanns ansikt, vil du kanskje kutte hvert brikke separat, f.eks hatten, skjegg og ansikt. Deretter må du spore dem individuelt i riktig rekkefølge.
  • Når du sporer designet, gjør linjen tykk for å forbedre grensen og få den til å skille seg ut.
  • Øv på et gammelt stykke stoff for å få følelsen for maling og børster før du arbeider på gardinene.
  • Hvis du ikke vil at baksiden av de malte gardinene skal vises på utsiden av vinduet, bruk et veldig tykt gardin eller et gardin med en tykk bakside å male på. Ellers legges det i lag eller andre gardiner under.
  • Etter varmeinnstilling, bør du vurdere å pynte ved å legge perler, knapper eller bånd.
  • Ved bruk av varme pistol, berør ikke det hvor som helst annet enn håndtaket. Varmepistoler er ekstremt varme.
  • Ikke hold varmepistolen for nær tørkeområdet og flytt det alltid kontinuerlig under tørkeprosessen.
  • Barn bør være under voksen tilsyn når de jobber med disse materialene.
  • Gardiner utsmykket med snømenn, en julemann eller julestjerner kan gjøre selv det største Scrooge-smilet når han kommer inn i rommet, så oppfordrer julekreativiteten og gjør noen julegardiner. Det spiller ingen rolle om du bruker grafikk, sangtekster eller ord som 'Joy' og 'Ho-Ho-Ho', 'de er bundet til å være en festlig hit.