Hvordan øke folatinntaket

 

1.

Drikk appelsinjuice eller grapefruktjuice for å øke folatinntaket. Legg et glass til frokost om morgenen for å sikre at du får folatet du trenger hver dag.

2. Spis frukt som jordbær, appelsiner og avokadoer.

3. Bruk mørkbladige grønnsaker som spinat, rogngrønnsaker, collardgrønnsaker og sennepsgrønt. Andre grønnsaker som er gode kilder til folat inkluderer asparges, okra, brokkoli og brusselspirer.

Inkluder bønner i noen måltider for å øke inntaket. Spis nyrebønner, svart, pinto eller marinebønner, som alle er en god kilde til folie.

5. Ta et supplement for å få riktig mengde folinsyre. Den anbefalte dosen er 400 mikrogram folsyre per dag. Du kan også spise en kornblanding som er forsterket og rik på folsyre eller beriket perle.

Tips og advarsler

  • Spis grønnsakene så mye som mulig. Hvis du lager dem, må du bare bruke en liten mengde vann for å få mest folat.
  • En kvinne som er gravid eller planlegger å bli gravid, bør spise 400 mikrogram hver dag for å redusere sjansen for nevrale rør feil under graviditet og hjelpe kroppen til å produsere nye sunne celler.
  • Folat er et vannløselig B-vitamin som bør være en del av et godt avrundet diett. Å spise mat rik på folat bidrar til å redusere risikoen for visse typer kreft, og reduserer risikoen for hjertesykdom. Kroppen din trenger også folat til å lage og vedlikeholde nye celler.