Slik bruker du Blues Riffs i Live Music

 

1.

Spill i grunnleggende blues-harmoni. På gitar betyr dette vanligvis å spille en 1,4,5 akkordprogresjon. True music techs kaller 1 akkordet 'tonic', 4 'subdominant' og 5 det 'dominerende' akkordet, men til de fleste levende spillere, er det fortsatt bare 1,4,5. I nøkkel til C, det s C - F - og G.

2.

Bruk en 12 bar blues progresjon. Ta 1, 4 og 5 akkorder og spill dem etter et 12-bar mønster. Denne akkordprogresjonen går sammen med alle de blues-tekstene du hører på radioen eller CD-ene. Progresjonen starter på 1, flyttes til 4, tilbake til 1, og toppes ut med det femte akkordet på den siste av tre lyriske linjer. Dette er en annen ting du kan jobbe med i live musikk.

3.

Prøv å gå på blues skalaer. En bluesprogresjon du kan spille i live musikk er hovedskalaen. Begynn med 'grunnnotatet' for nøkkelen din og spill opp og ned stor skalaen i rytmen, og du vil høre hvordan dette enkle elementet høres 'bluesy'.

4.

Overlay høyoktant elektrisk gitar for en blueslyd. Når du har en rytmebaggrunn som er satt opp fra trinnene ovenfor, må du legge til en skrikende elektrisk gitar i samme nøkkel og i den store akkordprogresjonen. trenger ikke fancy skalaer Bare finn noen harmoniske notater og spill pokker for en hektisk 'blues-eksplosjon'.

5.

Legg bøyer eller lysbilder. Disse gitarteknikker legger til bluestoner på musikk. Du kan få blueslyder med et lysbilde, ved å bøye strenger eller med andre plukkteknikker for å forbedre en sang.

Som en hovedrolle av melodisk tradisjon er bluesmusikk populær rundt om i verden. Mange musikere blander det med andre sjangere for å få en lyd som resonerer med lyttere. Blues har visse konvensjoner som du kan gjenkjenne nesten umiddelbart. Her er noen måter å sette blues-signaturer på et musikkstykke.