Slik bruker du Flamenco Elements i Live Music

 

1.

Bruk Phrygian eller Dorian moduser. 'Modus' er ryggraden for en harmonisk lyd: 'vanlige' rock / pop-sjangere pleier å bruke bare de store og mindre modiene. Flamenco bruker Dorian eller Phrygian, som er representert av forskjellige sett med skala notater, og resultatet er gjenkjennelig: Læring disse modiene vil gjøre musikken din lyd eksotisk.

Stay nær toniske akkorder. Mye flamenco dreier seg i hovedsak om akkordstykket, og stykket er basert på tonisk. Hvor andre sjangere går med forskjellige 'akkordprogresjoner', kan du ofte få en flamenco-lyd ved å holde seg til variasjoner på en eller to toniske akkorder.

3.

Lag uløste toner. Hvis du lytter etter en stund, hører du hvordan flamenco-artister med dyktighet bruker de harmoniske notatene de har tilgang til, enten å løse en riff eller la den være uløst. Prøv å etterligne denne stilen for å få flamenco lyder i komposisjonen din.

< p> 4.

Gjør deg til kompas . Dette Castillian-ordet refererer til flamencoens måler eller rytme. Du trenger et godt øre for rytme å spille sammen med flamenco, og hvis du vil få gode flamencolyder i musikken din, øve du å utnytte disse kompleksiteten til rytmen til din fordel ved å telle sammen og forsøke det du har hørt på innspilte album.

p> Bruk klassisk gitarstrumming og plukkingsteknikker. En enkel måte å få en grunnleggende flamenco lyd på på gitar på, er å 'rulle' fingrene over fretboardet (mens du holder en akkordstruktur). Du vil høre jangling, rullende lyden av en strummed flamenco akkord. Komplement dette med en rekke plukkede notater, og kom tilbake til 'rullende strump', og du vil høre en flamenco-lyd.

Det er eksotisk, lidenskapelig og musikalsk intens, flamenco som musikkgenre er for noen en helt annen form for lyd, et uttrykk for en regional ånd som blir populær rundt om i verden. Du har kanskje hørt flamenco på opptak fra internasjonale artister eller på musikalske konferanser eller andre demoer. Hvis du vil få flamenco lyder i din egen musikk, er det noen måter å 'påvirke' en flamenco stil på.