Ting som bruker et skive system

 

Forsendelsesutstyr

I skipsfart brukes regelmessige løftehjulstenger for å redusere kraftkravene. Ved å doble opp linjen eller takle, kan lengden på linjen som må trekkes, gjøres mye større enn avstanden som lasten løftes opp. Avhandlingen er en reduksjon i nødvendig innsats.

Dumbwaiters

Dumbwaiters er små heiser som brukes i flere etasjers bygninger, for eksempel restauranter og biblioteker. De arbeider med et tau og remskive for å løfte og senke bøker og plater, slik at man ikke trenger å trekke dem fysisk mellom gulvene.

Biler

En serpentinskjulsystem kobler flere trinser med et flatt, kontinuerlig belte. Bilmotorer bruker et slangesystem til å kjøre perifere systemer som alternator, servostyringspumpe og klimaanleggets kompressor. En remskive med fjærbevegelse kan være inkludert i systemet for å gi spenning og forhindre glidning. En slik skive er kalt en beltestrammer.

Løfteutstyr til bilindustrien

En differensialskive brukes av bilmekanikere til å løfte motorer. Fordi de to remskiver i en blokk er festet til hverandre, hindrer kjettingpakket innpakning rundt motstående sider at du slipper av belastning, selv om trekklinjen slippes. En liten forskjell i radius mellom de to remskiver er kilden til den mekaniske fordelen. Når remskiven spinner, trekker den større remskiven bare litt lengre fra lasten enn den mindre remskiven Lader seg ut til lasten. Men mye av linjen ble sluppet ut og tatt opp, og mye ble trukket ut for den lille økningen i lasten. Med hensyn til mekanisk fordel er det tilsvarende et blokk- og takleanlegg, hvor en mye linje m ust blir trukket ut for å løfte en last i en liten høyde.

Rask og løs

En remskive kan være enten rask eller løs, som fast til akselen eller ikke. Hvis en løs remskive og en rask remskive er ved siden av hverandre på en aksel (men ikke festet til hverandre), har det følgende fordel å spore et kontinuerlig belte fra den ene til den andre. Utgangen på en maskin kan stoppes uten å slå av motoren. Akselet fortsetter å spinne, drevet av motoren, men hvis beltet befinner seg på løse remskive, blir ikke spinnen overført lenger.

Andre bruksområder

Andre vanlige apparater som bruker trissystemer er kassettbånd, flagg poler, transportbånd (som for dagligvarekjøp), fjellklatring, persienner og konstruksjonskraner. Remskiver brukes i stor grad til å få mekanisk fordel eller for å endre retningen av påført kraft. Mekanisk fordel er forholdet mellom kraftutgang fra en maskin til kraften i den. Skive systemer kommer i mange smarte design for å gi andre fordeler bortsett fra å redusere innsatsen.