Hvordan hjelper skjelettsystemet oss?

 

Størrelse

Det menneskelige skjelettet består av 206 bein som lager grunnleggende rammeverk for menneskekroppen. Disse beinene, delt inn i hovedaksialdelen av torso og hode og ekstremiteter, gir stiv stabilitet til skjemaet.

Funksjon

Organer som gjør at kroppens funksjon er beskyttet av skjelettsystemet. Sternum og ribbe bur beskytter hjertets og lungens vitale organer, mens skallen omslutter hjernen.

Funksjoner

Skjelettet er viktig for å hjelpe kroppen å utføre bevegelse. Forbindelser kjent som sener knytter knogler og muskler sammen for å hjelpe leddene bøyes. Musklene trekker seg sammen og drar benene, og dermed skaper kroppens bevegelse.

Betydning

Innenfor margen i bein oppstår produksjonen av blodceller. Ifølge Minnesota State University ødelegger leveren millioner av røde blodlegemer. Til gjengjeld oppretter beinene estimert 2,6 millioner røde blodlegemer hvert sekund.

Betraktninger

Buildups av kalsium og fosfor forekommer i blodet. Når for mye av disse mineralene er til stede, absorberer bein det overskytende. Etter at blodet har tømt sin tilførsel, reagerer skjelettet ved å fylle blodet. Skjelettsystemet er en kompleks samling av bein sammen i et skjema som hjelper menneskekroppen på en rekke måter som hjelper oss. I tillegg til å gi generell struktur, har bein en rekke tilleggsfunksjoner som er avgjørende for det daglige liv.