Hvordan er jorden som en magnet?

 

Jordens kjerne

Jordens kjerne er solid i midten med en væske utenfor. En del av denne væsken er smeltet jern, som på jordens overflate har en magnetisk tendens. Noen jernforbindelser er naturlig magnetiske, mens andre kan bli magnetiske når deres elektroner er justert av kraften av et magnetfelt som virker på dem.

Elektroner og magnetisme

Alle elektroner lager sine egne individuelle magnetfelt gjennom deres spinn og bane rundt en atomkjerne, men deres respektive individuelle magnetisme blir avbrutt av de forskjellige magnetiske justeringer av andre spinnelektroner. , individuell magnetisme gir vei til kooperativ magnetisme, og stoffet som inneholder elektronene blir magnetisert. Bevegelsen er nøkkelen til magnetisme.

Selvspennende Dynamo

I det 19. århundre oppdaget forskerne at elektriske strømmer kan produsere en Det er også kjent at når en substans som kan lede elektrisitet, beveges gjennom et magnetfelt, genereres en elektrisk strøm. Du kan se hvordan denne back-and-f orth action kan bygge på seg selv, strømmen gjør et magnetisk felt, noe som øker elektrisk strøm, noe som øker magnetfeltet og så videre. Denne situasjonen produserer det som kalles en 'selv-spennende dynamo'.

Jordens magnetfelt

Tilbake i jordens kjerne er dagens vitenskapelige antagelse at elektroner beveger seg gjennom smeltet jern i væsken ytre kjerne, væsken beveger seg på grunn av jordens rotasjon, som produserer en elektrisk strøm, som igjen produserer et magnetfelt, som i sin tur gir en sterkere elektrisk strøm, noe som gjør et sterkere magnetfelt og så videre. Jorden selv er en selv-spennende dynamo.

Magnetic Force-linjer

Linjer med magnetisk kraft strekker seg fra jorden, gigantiske løkker som beveger seg gjennom og rundt om i verden, inn og ut av magnetiske poler, som ligger nært til de geografiske nord- og sørpolene. Jordens magnetfelt strekker seg over 37.000 miles (60.000 kilometer) inn i rommet. På jorden er den magnetiske kraften sterkest og polene og svakeste ved ekvator, noe som forklarer hvorfor magnetiske kompasser peker nordover.