Slik setter du 35MM Color Slides på en datamaskin

 

1.

Slå på datamaskinen og skanneren, og hvis du ikke allerede har gjort det, må du installere skannerns programvare på datamaskinen. Når programvaren er installert, åpner du programmet ved å dobbeltklikke på ikonet. Nå er det også en god tid å lage og navngi mappene du vil skanne lysbilder til.

2.

Forbered og ordne lysbildene dine for å skanne. Bruk en antistatisk klut til å rense lysbildene og fjern støv som kan ha samlet seg på dem. Du bør også ordne lysbildene dine i kategorier som er lett tilgjengelige når de er lastet inn på datamaskinen. Vurder å organisere arkivet ditt ved datoen de ble skutt, emne eller hvilken type hendelse du fotograferte.

3.

Legg inn lysbildene dine. Avhengig av hvilken type skanner du bruker, kan du ha en lysbilde som holder mellom fire til seks lysbilder, eller noen skannere har en masselaster, hvor du kan plassere et større antall 25 eller flere lysbilder i en holder, og de er matet inn i skanneren. Du kan også plassere et enkelt lysbilde på flatbed-skannerplaten. Når lysbildene er lastet, start skanningen enten ved å trykke på 'Start' -knappen på skanneren, eller ved å klikke 'Start' gjennom skannerens programvare.

4.

Lagre de skannede bildene som TIFF-filer. TIFF-filer er vanligvis større og holder mer informasjon som følge av at de ikke går gjennom komprimeringskomponenten når du lagrer JPEG. Bruk TIFF-filen som original til å gjøre endringer eller redigeringer til, og lagre deretter som JPEG for utskrift eller e-post.

Tips og advarsler

  • En annen måte å sette lysbilder på datamaskinen din er å bruke et digitalkamera for å ta et bilde av lysbildene dine. Du bruker et vedlegg for 'slide duplicator' for kameraet ditt, fotograferer lysbildet, og laster deretter opp den nye digitale filen til datamaskinen din.
  • Hvis du vil laste inn 35 mm lysbildene i datamaskinen, må du bruke en enhet kjent som en skanner. En skanner - enten flatbed eller dedikert film / lysbilde - konverterer analogt media, i dette tilfellet et lysbilde, til en digital fil. Flatbed skannere er billigere enn dedikerte film- / lysskannere. Mens de gir gode skanninger for de mest amatørfotografene, kan du, hvis du skanner lysbildene dine, potensielt markedsføre og selge dem, kanskje investere i en dedikert film / lysskanner for de høyeste resultatene.