Informasjon om Ocean Ecosystems

  Korallrev Korallrev er havets økosystemer bygget av små koralldyr som utskiller kalsiumkarbonat, danner massive strukturer for fisk, krepsdyr, havskildpadder, sjøslanger og andre livsformer. Korallrev bor der havtemperaturer ikke faller under 64 grader Fahrenheit året rundt.

Estuaries

Estuaries er havets økosystemer hvor ferskvannsfisker møter havet. De påvirkes av høye og lave tidevann, noe som forandrer mengden salt i vannet. Hesteskoekrabber og manater lever i elvemassosystemet.

Saltmyr

Saltmyrer er lave, kystnære greskeøkosystemer som oversvømmes med havvann. De sørger for planteskoler for fisk, krepsdyr og skalldyr, samtidig som de gir en buffer mellom bebodde soner og stormstråler.

Profundal Zone

Den profundale sonen er et dyp økosystem som eksisterer utenfor sollysets rekkevidde. Mange organismer som lever i disse dypene utviklet fosfoluminescensegenskaper (evne til å generere egen lys) egenskaper.

Hydrotermiske ventiler

Hydrotermiske ventiler er havets økosystemer på havbunnen hvor oppvarmet vann springer frem, lik en geyser. Dette miljøet støtter gigantiske tubeworms, krabber som er hvite som snø, bakterier som spiser planter, reker og muslinger. Ocean økosystemer spenner fra de mørke havbunnene til tidevannshorelinene på kontinentene. Oceans og deres økosystemer dekker 70 prosent av planeten og støtter to tredjedeler av tilbudet til kommersielle fiske- og skalldyrindustrien i USA.