Truede økosystemer i Afrika

 

Tropiske regnskog

Selv om de er hjem for millioner av arter av dyreliv og planteliv, er de afrikanske regnskogene den minste av de tre store regnskogene i verden. Regnskog gir hjem til mange arter av frosk, blomst, tre, busk, slange, fugl, ape, stor katt og insekt. Regnskog gir vann, rik jord og et mylder av naturressurser. Dessverre har overgrepet av mennesker ført til alvorlig avskoging. Logging selskaper, poachers og jegere har oppdaget et uberørt sted hvor de velger penger over livet. Også mange landlige afrikanere har tatt for å kutte ned trær for å sørge for sine familier, bygge hjem og lage mat. Regnskogstrær er hjem, matkilder og viktige giganter i det tropiske regnskogens økosystem. Uten hjem, beskyttelse mot rovdyr eller mat, vil mange arter av dyreliv og planteliv dø.

Fjellregioner

Afrikas fjellområder er noen av de mest befolkede områdene på kontinentet. Med befolkningens vekst vokser behovet for vann, ressurser og mat. Fjellene er kildene til mange av Afrikas elver, men på grunn av årets klimaendring har snøfallet redusert. Mindre vann betyr mindre bærekraftig liv. Dessverre dammer befolkningen i disse områdene vannstrømmen til vanning gjør det vanskelig for planter og dyr andre steder i fjellet for å få vannet de trenger. Også avskoging har ført til mineralutslipp i jorda, noe som kan føre til at mange planteformer blir tvunget til å tilpasse seg eller dø av.

Gressland < / h2> Afrikanske gressklipper er et av de mest biologiske mangfoldige økosystemene på anlegget. Hjem til store dyrebestander, dusinvis av gresarter og annet solidt planteliv, afrikanske gressområder gir mer enn en vakker utsikt fra himmelen. Bredt åpent, mange mennesker har begynt å fylle gressletter med treplantager. Man kan ikke tro at å legge til trær ville være et problem, men det er galt. Med innføring av fremmede trær i gresslettsøkosystemer, blir dyr som depenerer d på et bestemt tre for mat er tvunget til å tilpasse seg, migrere eller dø. Mange dyr har blitt tvunget til å forlate gressletter på jakt etter maten de er vant til å spise. Hvis de ikke kan tilpasse seg deres nye omgivelser, vil de dø av. Hele dyrearter må gjøre et tøft valg ... dø i gressletter eller dø langt hjemmefra.

Sult eller konservering?

Man kan tro at det skal være enkelt å regulere bruken av disse dyrebare økosystemene . På et kontinent som er fullt av folk som er avhengige av deres avlinger for mat, kan elvene for vann og de omkringliggende områdene for behovene ikke bli bedt om å velge mellom sult og bevaring. De redder enten planeten eller reddet sine familier.

Forebygging / løsning

Det er mange symposier, toppmøter og konferanser over hele verden som møtes for det eneste formål å forsøke å finne måter å bevare de afrikanske økosystemene uten å skade menneskelige populasjoner. Afrikanske økosystemer er i fare for å forsvinne helt, men menneskeliv er verdifullt, og forsøk på å finne en balanse blir stadig vanskeligere. Hjem til over en milliard mennesker, er Afrikas kontinent det eneste kontinentet som strekker seg fra nordlige til sørlige tempererte soner. Afrika er et kontinent som er strålende med mange klima, økosystemer og kulturer. Dessverre, på grunn av økningen i menneskelig befolkning, økosystemene i Afrika blir stadig truet.