Betydningen av Morganite

 

Egenskaper

Morganitt er den rosa formen av beryl, som smaragd er den grønne versjonen og akvamarin den blå. Beryl består av berylliumaluminiumsilikat som også inneholder andre spormineraler, og dermed bestemmer krystallets fargevarianter. Manganavsetningen gir den rosa fargen på morganitt. Morganitt varierer i farger fra blekrosa til laks. fra 7,5 til 8 på Mohs-skalaen av hardhet, noe som gjør den til en eksepsjonell stein til bruk i smykker.

Historie

Oppdaget tidlig på 1900-tallet i California, ble morganitt gitt sitt navn av George Kunz, en perle kjøper for Tiffany og Company. Kunz kalt det etter JP Morgan, den store bank tycoon, som var en kjent perle samler i sin egen rett.

Kilder

Selv om oppdaget i California, kan morganite også bli funnet i Brasil, Madagaskar , Afghanistan, Russland og Afrika. Det er fortsatt en relativt sjelden perle. Den største morganitten som ble funnet var nær 600 karat og er nå i British Museums samling.

Healing Properties

Morganite er tenkt å lindre lunger og andre respiratoriske lidelser, så vel som sender sårt ilt til kroppens celler. Det er også rensing for hjertet.

Metafysiske egenskaper

Som andre rosa steiner, som rosenkvarts, gir morganitt ubetinget kjærlighet, men på en mye mildere bølge. Det antas å forbedre kommunikasjonen, spesielt med engler og andre åndsguider. Plasser den på hjertechakraet for å rense og avgifte. Tender, kjærlig omsorg er sannsynligvis den beste måten å beskrive gemstone morganite på. Kvaliteten til dette rosa medlemmet av berylmineralfamilien er ubetinget kjærlighet, ømhet og tålmodighet.