Fakta om magneter og magnetiske poler

 

Attraction

En rekke materialer, kalt magnetiske materialer, tiltrekkes av magneter, ifølge Louisiana State University. Disse materialene inkluderer andre magneter, jern, kobolt og nikkel.

Polakker

Hver magnet har to poler, en nordpol og en sydpol. Polene kan skifte posisjon på magneten over tid og kan eller ikke være på enden av magneten.

Andre magneter

En magnet kan tiltrekke eller avvise en annen magnet. Hvis du legger motsatte poler sammen, tiltrekker de seg. Hvis du legger de samme polene sammen, avviser de.

Kompass

Et kompass viser brukeren hvilken retning nord er ved å peke i den retningen med en nål. Nålen er en magnet og tiltrekkes derfor nord ved sin pol.

Earth

Ifølge Louisiana State University virker Jorden som en gigantisk magnet med sine to motstående poler. Men den geografiske sørpolen er faktisk en magnetisk nordpole og omvendt med den geografiske nordpolen.

Datamaskiner

Når du tar en sterk magnet nær en datamaskinens harddisk, kan det skade eller slette minnet til datamaskinen . Dette skyldes at en harddisk er skrevet på en magnetisk disk, og den sterke magneten vil demagnetisere disken og ødelegge dataene på den. Magneter og magnetiske poler har en effekt på våre liv hver dag. Fra kompasser til selve jorden, påvirker deres styrke oss hele tiden.