Spenningsmåler Instruksjoner

 

DC eller AC

En likestrømskilde springer strømmen bare i en retning, for eksempel fra et batteri. Retningen er alltid den samme, som flyter fra negativ (-) til positiv (+). En vekselstrømskilde gjør at strømmen kan strømme i begge retninger, for eksempel i standard husholdnings kretser. En DC-måler kan bare måle likestrømskretser og en vekselstrømsmeter som er mer kompleks, kan bare måle vekselstrømkretsene.

Område

Spenningsmengden spenner til hvor høy spenningen det kan måle for både AC og DC. Du må alltid koble en meter med et område som er høyere enn kretsen som skal testes. Hvis du skal sjekke en 6 volt kilde, for eksempel et batteri, trenger du en måler som kan kontrollere minst 6 volt eller mer. Men hvis du bruker en skala som er for høy, vil du ikke få en nøyaktig lesing. Men hvis du bruker skala lavere enn spenningen testet, vil du 'peke' på måleren og muligens forårsake skade. Det er best å starte med høyeste skala og gå ned til du får en nøyaktig lesing.

Polaritet

Ved måling av vekselstrømkretser trenger du ikke å observere polaritet. Koble måleren opp med enten sonde. Med en DC-måler må du koble den røde sonden opp til den positive siden, og den svarte sonden opp til den negative siden. Hvis du kobler en DC-meter feil, kan du skade måleren.

Digital eller Analog

Meter som har en nål som beveger seg langs en skala, er analoge målere. Måler med LCD-skjerm er digitale målere. Med begge typer må du likevel observere polaritet og grenseverdier, eller du kan skade måleren.

Måler med automatisk rangering

Mer sofistikerte (og dyrere) målere kan ha automatisk polaritet og varierende funksjoner. Det er fortsatt viktig å velge funksjonen til måleren før den kobles til en krets, enten den er AC eller DC. Hvis du kobler den til feil funksjon, vil feil lesing bli forårsatt og det kan forårsake skade. Spenningsmåler måle mengden potensiell elektrisk energi tilstede i en energikrets. En volt er lik potensialet til å skyve en ampere av strøm gjennom en ohm av motstand. Spenningskilder kan være vekselstrøm (AC) eller likestrøm (DC); meter er designet spesielt for hver type. En spenningsmåler må brukes innenfor spenningsområdet. På likestrømskretser må polariteten overholdes.