Fordeler og ulemper ved digitale lærebøker

  Selv om det er tvilsomt at tradisjonelle bøker forsvinner helt, har digitale bøker blitt stadig mer populære. Noen forutser et trekk til digitale lærebøker mens andre sier at dette aldri vil skje. Som med alt, er det gyldige fordeler og ulemper ved å lage den digitale bryteren.

Enkel å bære

Den som har slått en ryggsekk med tunge lærebøker fra den ene enden av en campus til den andre, vil kunne sette pris på denne fordelen. I stedet for flere bøker som veier noen få pund hver, kan hver lærebok som studenten trenger, nås på en lett enhet.

Total kostnad

For høyskolestudenter på et budsjett, er det svært å redusere kostnadene for lærebøker fristende. Men i noen tilfeller er besparelsen bare rundt 10 prosent av kostnaden ved å kjøpe en tradisjonell lærebok. Man må også vurdere at elevene ofte kan kjøpe lærebøkene som brukes, noe som ofte koster mindre enn de digitale versjonene. Man må også vurdere de første kostnadene for den digitale bokleseren, som kan være hundrevis av dollar. Ett selskap, Marvell, jobber med en som koster like under $100, men manglende evne til å krysse formater vil fortsatt være et problem.

Word Search Capabilities

Av alle fordelene kan dette være den mest overbevisende . Studenter som bruker digitale lærebøker, kan søke etter søkeord og setninger ganske enkelt. Dette kan gjøre det enklere å søke etter spesifikk informasjon enn å måtte bla gjennom en tykk tekst.

Kan ikke markere notater

Mange studenter følger med under en klasselesning og markerer viktige passasjer som de ser dem. Også, mens de studerer, bruker noen elever en høylys for å gjøre det enklere å finne viktige passasjer ved neste lesing. Dette kan virke som en liten ting, særlig siden noen boklesere har noen form for utheving, men mange studenter kan ikke være villige til å gi opp muligheten til å markere passasjer på den tradisjonelle måten.

Flere formater

Fordi Det er mer enn ett format, og ikke alle bokene vil være tilgjengelige på alle typer lesere. Det er mulig at elevene må ha mer enn én leser for å få tilgang til alle de nødvendige bøkene. Mens noen campuser har et program på plass der det er garanti for at alle lærebøker vil være tilgjengelige på deres valgte leser, er det ofte andre avlesninger som kreves av professorer som kanskje ikke er kompatible. Hvis en student ikke kan få alt lesematerialet de trenger, Det er mindre sannsynlig å betale for en digital leser.