Hvilke stoffer blir rød litmuspapir blå?

 

Litmuspapir

Litmuspapir er et nøytralt papir laget av trecellulose infundert med et vannløselig fargestoff laget av spesifikke lag. Lichens er små symbiotiske organismer som består av en sopp og en alge som lever som en organisme. De vokser på bergarter og trær og har vært brukt i generasjoner for å fargestoff. Litmuspapir kan være enten rødt eller blått og tester for syrer og baser.

Syrer

For å forstå syrer, er det nødvendig å forstå definisjonen av en ion. En ion er et atom med en elektrisk ladning; Dette betyr at det er reaktivt med andre stoffer. Syre ioner er positivt ladet, noe som betyr at de har en ekstra proton som prøver å kombinere med en negativt ladet ion for å stabilisere seg selv. Syrer smaker surt og har sterke reaksjoner på metaller. I tillegg kan sterke syrer brenne deg.

Baser

Baser eller alkaliske stoffer har negativt ladede ioner og dermed aksepterer protoner i arbeidet med å stabilisere seg. Når syrer og baser kombineres, er det resulterende stoffet kjent som et nøytralt salt. Baser smak bitter og føles glatt; sterke kan brenne hud.

pH

pH-skalaen brukes til å indikere surheten eller alkaliteten av et stoff i henhold til graden av tilgjengelige ioner. PH-skalaen er fra null til 14. Null er den mest sure metoden og 14 er den mest alkaliske eller grunnleggende. Neutrale stoffer er betegnet som syv. PH er viktig fordi de fleste livsformer har et begrenset utvalg av pH som de er levedyktige.

Fargeendringer

Acid blir blå litmus papirrød. Baser blir rødblå litmus papir blå. Dette er sant fordi den opprinnelige fargen på lakmus er blå. Under fremstillingen blir det røde litmuspapiret blandet med en syre for å gjøre det rødt. Når rød litmus kommer i kontakt med en base, vender den tilbake til sin opprinnelige blå nyanse. Eksempler på vanlige grunnleggende stoffer er natriumbikarbonat - eller natron - humant blod, magnesiummagnesium, ammoniakk, lime og lye. Litmus papir er en av de mest kjente indikatorene som brukes i kjemi. Det er billig og brukes mye i alle skolekarakterer for å demonstrere pH-konsepter til studenter fra grunnskolen til universitetsnivå.