Vitenskapsprosjekter om menneskelig adferd

 

Elemetary School Projects

Hvor mange tall kan du huske? Verdensrekordet er 100.000. Du kan finne ut om kjønn, alder eller andre faktorer påvirker hvor mange numre testpersoner kan huske.

En annen ide er å teste om våre fargeinnstillinger har noen kontroll over våre andre reflekser. Bruk M u0026 M candies, spør testpersoner å raskt ta et godteri. Har fargevalg noen påvirkning på hvilke farger som er valgt?

Bruk optiske illusjoner til å teste hvordan hjernen oppfatter tilsynelatende bevegelse. Lag en flip-bok med to prikker sentrert i det første kortet. Langsomt flytte prikkene lenger og lenger fra hverandre på de neste kortene for å se når hjernen slutter å føle flippene som den faktiske bevegelsen. Yawing sies å være en smittsom atferd, at når en person gjener, andre rundt de gjes også. Er noen annen atferd smittsom? Test smiler og frynser for å se om det er smittsom og hvilken som helst synes å være den sterkeste.

Middle School Projects

Stroop-effekten er at fagpersoner har en tendens til å identifisere fargeord langsommere når de er skrevet i en annen fargen på blekk enn det egentlige ordet. For eksempel, når ordet blå er skrevet med rød blekk. Bruk en Stroop-test, som den som finnes i Nintendos Brain Age-spill, for å teste påvirkning av alder på Stroop-resultatene. Du kan også utføre en lignende test ved hjelp av former med forskjellige skriftlige formnavn inni dem.
< br /> Kan de fleste oppdage et sant smil over en falsk? Bruk Spot the Fake Smile-testen til å bestemme prosentandelen personer som kan se et ekte smil over en falsk. Hvilke kvaliteter i smilet gjør det til å virke ekte? br />
Lær om forsinket tilfredsstillelse ved å utføre marshmallow testen. Testpersoner får beskjed om at de kan ha en marshmallow nå eller to på 15 minutter. Hvilken aldersgruppe kan vente seg lett, og hvilken gruppe gir opp den andre marshmallow den hyppigste?

Videregående prosjekter

Hva er vitenskapen bak 'Where's Waldo?' bokserien. Test om antall distraksjoner vil påvirke testpersonens evne til å finne et objekt under et visuelt søk. Du kan også teste om andre faktorer som alder og kjønn påvirker evnen til å finne objekter.

Har mental praksis av en ferdighet noen innflytelse på den faktiske fysiske ferdigheten? For eksempel, hvis du visualiserer å spille basketball i tankene hver dag i to uker, vil dine basketball ferdigheter faktisk bli bedre i det fysiske spillet?

Design et prosjekt som bestemmer den mest nyttige måten å slutte å røyke på. Først undersøker vitenskapen bak avhengigheten av røyking, deretter intervjuer både nåværende og tidligere røykere for å finne ut hvor mange ganger de har forsøkt å slutte, hva som endelig virket for dem eller hvorfor de tror at deres forsøk mislyktes.

En annen ide å prøve, er at noen mennesker er i stand til å jobbe med flere oppgaver, eller gjøre mer enn én ting samtidig. Gi testpersoner en mattequiz i to miljøer, ett et stille rom og det andre med en TV eller musikkavspilling. Hvilket scenario hjelper fagene til å fungere bedre, og hvorfor? Mennesker er fascinerende skapninger og har komplekse adferdsmønstre. Vitenskapsprosjekter designet for å avdekke og forklare noen av disse atferdene kan være morsomme og vitenskapelige. Studenter i alle aldre kan undersøke menneskelig atferd.