Hvordan påføre Clear Coat i Glassblowing

 

1.

Hold glassstykket du arbeider med festet til puntil (uttalt 'stikk'). På dette tidspunktet bør du allerede ha noen farger du vil ha på brikken, og du skal bruke et klart glasslag over hele brikken, bare for å gi det et skinnende lag tynt glass over fargen.

2.

Samle det klare glasset. Det er to forskjellige teknikker for å gjøre dette: Du kan enten varme glassvasken eller krukken du arbeider med, og deretter dyppe den inn i en spann av væske klart, eller du kan ta et solid glassrør, varme det enten i ovnen eller under blowtorch og beleg stykket som ligner på å male glasset mens glassstangen smelter på den.

3.

Påfør hele glasset. Belegg det på denne måten vil også gjøre brikken ha mer styrke og gjøre fargene under forstørrelse. Rull med brikkene rundt stykket rundt stålbordet for å få en fin jakke. Bruk de våte treblokkene til å glatte det.

Hver prosess i glassblåsing må gjøres med presisjon for ikke å ødelegge stykket. Glassblåsing er like mye av en kunst som det endelige glassproduktet som glassblåseren gjør. En glassblåser tar rå glass fra en halvflytende glob, som mye som honning, og danner det i en kule som kan gjøres til en vase, og legger til det siste laget av klart glass.