Slik Tour påskeøya

 

1.

Bestem om du vil tur med en gruppe på en forhåndsbestemt tur, eller hvis du foretrekker å reise alene. En rekke selskaper tilbyr gruppeturer med fly og båt. planlegger turen selv, vil du fly fra Chile for å komme til påskeøya om seks timer.

2.

Velg å bo på hotell, gjestehus eller privat hjem . Hvis du reiser med en tur, ordner de innkvartering for deg. På egenhånd kan du bestille fremover, eller du kan velge et sted ved ankomst fra lokalbefolkningen som venter på flyplassen for turister.

3.

Se et kart over øya til få en følelse av oppsettet. Du kan laste ned et kart fra Internett, eller kjøpe en på øya.

4.

Besøk Tahai på vestkysten der noen av de tidligste påskeøyestatene ligger. Reise innlandet for å besøke det restaurerte området av Ahu Akivi. Opp nordover, nyt den hvite sandstranden mens du besøker statuer på Anakena Beach.

5. Opplev det opprinnelige livet ved å besøke Hanga Roa, den eneste byen på øya. De fleste av Rapanui, påskeøya folkene, bor der. Du kan videre nyte lokal kultur ved å tippe turen til sammenfall med den lokale Tapati-festivalen, som oppstår i slutten av januar eller begynnelsen av februar.

6. Utforsk to av vulkanene i påsken Øy. Gå på toppen av Rano Kau vulkanen for å besøke Orongo, et seremonielt sted. På den andre enden av øya, besøk Rano Raraku hvor gamle innbyggere gruset for statuene. Over 300 statuer hviler på bakken.

Folk kaller påskeøya en av verdens underverk. Kjent for sine gigantiske steinstatuer, ligger påskeøya i en ekstern del av Stillehavet. De nærmeste befolket områdene, Tahiti og Chile, er tusenvis av miles unna.