Hvordan bli en effektiv forfatter

 

1.

Les. Ikke bare vil du lese mer hjelp til å få fantasien til å løpe, det vil bidra til å bygge opp ordforrådet ditt. Ord er grunnlaget for en forfatters verktøykasse.

2.

Hold en ide notatbok. Ta av tankene dine så snart de streiker. Skriv ned interessante samlinger av samtaler. sikker på å skrive ned alt som inspirerer deg i det øyeblikket, eller hva som kan inspirere deg i fremtiden. Du vet aldri når en ide vil streike, så sørg for at du alltid har din notisbok praktisk (og sov med den i nærheten dersom inspirasjon slår inn midt på natten).

3.

Skriv. Uansett om du skriver i en journal eller fyller ut noen raske skriveøvelser du finner på linje, vil enhver form for skriving hjelpe Hold dine ferdigheter (og ditt sinn) skarpe.

4. Skriv hva du vet. Ordene blir enklere hvis du er kjent med emnene, eller til og med følelsene, bak det du skriver.

5.

Forskning. Selv om du er kjent med hva du skriver om, hjelper det med å gjøre ekstra forskning. legg til en luft av autoritet og et ekstra lag av realisme til s Tory du forteller.

6.

Skriv en oversikt. Dette kan virke som en skremmende eller til og med kjedelig oppgave, men til slutt er det vanligvis verdt det. Det hjelper til med å organisere tankene dine og vil hjelpe deg med å lage plottepunkter, eller hjelpe deg å bestemme hvor du skal plassere viktig informasjon i din historien.

7.

Omskriv. Din første utkast blir ikke det beste utkastet. Hold kontakten unna.

8.

Proofread. Kontroller setningsstruktur, grammatikk, stavemåte og så videre. Disse etterbehandlingene vil bidra til å polere skriveren og gjøre den mer profesjonell. Etter at du har gjort din egen korrekturlesning, har du et annet par øyne (en venn, nabo, klassekamerat) se over skrivingen din. De kan oppdage noe du savnet.

Skrift er en hverdag i de fleste folks liv. Studenter, wannabe-novellister, journalister, akademikere og mange flere skriver daglig. Noen kan skrive. Men hva gjør en effektiv forfatter? Hvordan setter du et ujevnt stykke å skrive inn noe bedre? Hvilke ferdigheter trenger du for å gjøre skrivingen mer kraftig og mer innflytelsesrik? De fleste verktøyene til en effektiv forfatter kommer inn i spill før de plukker opp en blyant eller legger fingrene på tastaturet.