Hvordan fungerer kjemiske varmepakker?

 

Kjemiske pakker

Kjemiske varmepakker kan brukes til å påføre varme på bestemte områder på kroppen for å hjelpe til med smerte og skadeutvinning. De er mest populære i sportsarrangementer der idrettsutøvere lider av ulike skader, men brukes også på sykehus og selges til hjemmebruk. Både varme- og ispakker bruker de samme termiske reaksjonene for å produsere effekten, men det finnes to forskjellige typer: Engangs brukspakker som bare varer en halvtime til en time, og gjenbrukbare pakker som ikke er effektive, men som kan rekyleres eller gjenoppvarmes etter behov.

Begge versjoner bruker stoffer som har spesielle termiske egenskaper når de støter på vann. I engangsemballasje er pakken delt inn i to forskjellige rom, ett med normalt vann og andre med et annet kjemisk stoff med sterke reaktive egenskaper til vann. Kemikaliet i den varme pakningen er vanligvis kalsium eller magnesiumsulfat, som produserer en eksoterm reaksjon når de kombineres med vann - de frigjør mye varme. Når pakken er ødelagt

Prosess

Denne effekten skjer på grunn av måten atomer får og frigjør energi. Siden varme eller termisk energi forsøker alltid å nå likevekt med dens omgivelser an d gjør alt til samme temperatur, det flyter naturlig fra varme områder til kalde områder. Varmepakninger overvinne denne naturlige strømmen ved å starte en kjemisk reaksjon som gir mye ekstra energi. Siden de vibrerende atomene ikke trenger eller ikke kan håndtere energien som utveksles med den kjemiske reaksjonen, frigjør de små brister av energi, noe som får deres elektroner til å forandre energinivåene. Dette tillater atomer å holde sammen, men produserer også ekstra varme som hopper rundt fra atom til atom, blir absorbert og deretter utgitt. Siden alle omgivende atomer har mye energi, begynner varmen naturlig å reise vekk fra kilden, og søker kjøligere områder som er mer ivrige etter å absorbere energi.

Typer

Kaldpakker fungerer i nøyaktig samme metode , men erstatte eksotermiske kjemikalier med endotermiske kjemikalier, eller de som tar i varme når de blandes med vann. Ved å absorbere all omgivende varme kan disse pakkene senke temperaturer nesten til frysepunkt.

De langsiktige pakkene har ikke separate rom, men bruker en kombinasjon av kjemikalier og vann i en løsning som, mens Har ikke de samme øyeblikkelige reaksjonene som engangsbruk, holder fortsatt varme eller kulde lenger enn de fleste materialer ville. Natriumacetat blir ofte oppløst i vann for å lage disse gjenbrukbare varmepakkene, men andre typer salter kan brukes til å lage en hjemmeversjon av en varmepakke med lignende egenskaper.