Hvordan ta et stillbilde av et objekt i bevegelse

 

1.

Se på det bevegelige motivet for en stund å begynne å kunne forutsi motivets bevegelse og mønstre. Gjør dette når du prøver å fange billøp eller tennis kamper.

2.

Sett opp kameraet for å ta vare på bevegelige gjenstander eller objekter som er i bevegelse. Kameraet krever en rask lukkerhastighet for å stoppe bevegelsen uten å forlate et uklart bilde. En hvilken som helst lukkerhastighet på over 1/250 av et sekund vil gjøre en god jobb med å fange et raskt bevegelige objekt.

3.

Bestem avstanden fra kameraet til det bevegelige objektet. Avstanden bestemmer bare hvordan du skal sette lukkerhastigheten. Jo lengre bort objektet i bevegelse er, jo langsommere lukkerhastigheten kan være.

4.

Paner kameraet med objektet i bevegelse for å fotografere en sløret bakgrunn med et fokusfokus. Flytt objektivet med motivet når det passerer, slipp ut lukkeren og fortsett å flytte kameraet sammen i en væskebevegelse.

5.

Bruk kameraets flashenhet eller et studio strobe lys for å fange en obje ct i bevegelse hvis mulig. Blitsen av lys vil effektivt hjelpe kameraets fokus og fryse motivet med en enda lavere lukkerhastighet.

Tips og advarsler

  • Forhåndsfokus på stedet hvor motivet vil være. Dette hjelper med å holde objektet i søkeren uten å måtte gjette hvor du skal slippe lukkeren.
  • Noen fotografer arbeider med landskap og andre i portretter. Andre foretrekker å fange objekter i bevegelse, effektivt stoppe tid og skape et enestående bilder. Vær oppmerksom på følgende tips når du fotograferer et bevegelige objekt.