Florida Wetlands Informasjon

 

Funksjoner

Det er mer enn '120.000 hektar nesten uberørte kystnære våtmarker' i subtropisk Florida, ifølge Richard P. Stumpf fra U.S. Geological Survey Marine and Coastal Geology Program. Disse våtmarkene inkluderer Cocohatchee Slough, Rookery Bay og Florida Everglades.

Betydning

Floridas våtmarker spiller en viktig rolle i statens kystøkosystem ved å filtrere sediment og kjemikalier. Våtområder tjener også som planteskoler for mange fiskearter og som habitat for reker, østers og blå krabber.

Biodiversitet

I vådområder i Florida er hjemmet til en mengde pattedyr, fugler, fisk, amfibier, reptiler og insekter Blant disse er den amerikanske alligatorpopulasjonen oppført som 'spesiell bekymring' på listen over truede arter av Florida Fish and Wildlife Conservation.

Miljø Bekymring

USGS anser Floridas våtmarker å være en 'skrøpelige omgivelser.' Faktorer som utgjør en trussel er menneskelig befolkningsvekst og utvikling, endringer i havnivå og tørke. 'Bevis på stress er funnet på mange områder, blant annet døde Sabal-palmer og fryse-døde mangrove trær,' sier Richard Stumpf. Bevaringsarbeid Organisasjoner som Conservancy of Southwest Florida sponsorprosjekter for å beskytte og vedlikeholde Floridas våtmarker. For mer informasjon eller for å frivillig, ring (239) 403-4212. Floridas våtmarker, fra sine saltmyrer, elver og gjørmeflater til sine bukter, elvemunning og vannkilder, er ikke bare avgjørende for bærekraften til mange arter, men også til flodens vannforsyning og økonomisk stabilitet.